Beneficiile uleiului de iasomie asupra parului

1
1629
Ulei de iasomie, Foto: pisicel2010.blogspot.com

Uleiul esential de iasomie are proprietati vindecatoare pentru par datorita componentelor active deosebite din compozitia acestui produs. Mirosul sau puternic se datoreaza aromei intense a florilor de iasomie cunoscute de toata lumea. Acest lucru face ca florile de iasomie sa fie atat de mult apreciate mai ales de femei. Componentele aromatice ale florilor sunt extraordinare si utilizate pe scara larga la fabricarea cosmeticelor. De asemenea ele sunt folosite la obtinerea detergentilor, sapunurilor si mai ales a parfumurilor.

Aspectul acestui arbust inalt de pana la 2 m este foarte frumos, de aceea creeaza un decor superb in parcuri si gradini, iar parfumul florilor sale este imbietor. Mai mult decat atat, parfumul florilor de iasomie are o influenta asupra starii de spirit a oamenilor, este un puternic afrodisiac, te scapa de starile de tristete, depresie, cefalee, anxietate si nervozitate.

Uleiul esential din flori de iasomie este folosit frecvent in aromaterapie. Proprietatile sale dezinfectante si antibacteriene il fac sa fie apreciat ca un remediu vindecator al multor afectiuni, el fiind folosit pentru uz extern.

Calitatile terapeutice ale uleiului esential de iasomie sunt extraordinare, mai ales pentru calmarea sistemului nervos. Tehnologia sa de obtinere este destul de complexa de aceea costul este ridicat, insa proprietatile sale deloc neglijabile.

Beneficiile uleiului de iasomie asupra parului:

Uleiul esential de iasomie este un elixir pentru par. El are proprietati antibacteriene, nutritive, antiimbatranire, antioxidante, antiinflamatoare, tonice, antihistaminice, hidratante si linistitoare. Aceste proprietati vindecatoare se datoreaza elementelor sale active care sunt apreciate de specialisti.

Uleiul este o sursa de antioxidanti de aceea previne formarea radicalilor liberi, ajuta la purificarea celulelor si deci este un produs care previne imbatranirea prematura a organismului. Componentele active ale acestui ulei actioneaza benefic asupra pielii si parului. Ele patrund adanc in piele si au ca efect normalizarea proceselor metabolice.

Citește și:  Coafuri elegante pentru petreceri pe care le poți face acasă

Daca se foloseste regulat pentru ingrijirea parului se obtine o imbunatatire a aspectului podoabei capilare, aceasta devine mai rezistenta si are o stralucire naturala. Uleiul esential de iasomie intareste radacinile firelor de par si intensifica cresterea parului. De asemenea, combate matreata, varfurile despicate, iritatiile, inflamatiile si mancarimea de pe scalp, datorita proprietatilor sale nutritime, antibacteriene, antiinflamatoare, tonice, calmante, antihistaminice si hidratante.

Mod de aplicare a uleiului esential de iasomie:

Acest ulei se poate folosi frecvent la fiecare spalare pe cap. Se pun cateva picaturi de ulei esential de iasomie in sampon sau balsam si deci modul de aplicare este foarte simplu. In acest fel produsul de ingrijire a parului va avea proprietatile imbunatatite, va hidrata mai bine, va oferi elemente nutritive si arome fine datorate uleiului de iasomie.

Acest produs este bun pentru orice persoana, indiferent daca are pielea sensibila. Substantele active din compozitia uleiului vor actiona asupra foliculilor si vor promova cresterea firelor de par. De asemenea celulele vor fi hranite si hidratate profund, iar rezistenta parului marita. In urma unor tratamente cu ulei esential de iasomie asupra podoabei capilare, aceasta va deveni mai sanatoasa si mai frumoasa. Se va imbunatati elasticitatea firelor de par si rezistenta radacinilor acestora. Parul va fi mai stralucitor, iar buclele mai usor de realizat si podoaba capilara mai voluminoasa. De asemenea, se va preveni uscarea parului si formarea varfurilor despicate. Avand in vedere mirosul intens de flori de iasomie, acest ulei nu trebuie utilizat in exces, deoarece in caz contrar poate porvoca stari de ameteala, greata si insomnie.

1 COMENTARIU

  1. Uleiul esential de iasomie are un miros absolut minunat! este extrem de benefic pentru ten – adaugati cateva picaturi intr-un ulei vegetal cosmetic (argan, macadamia, avocado, migdale) si astfel veti obtine un ser regenerant, cu efect de intarziere a aparitiei ridurilor si iluminare a tenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.