Boli ale nasului care survin in timpul iernii dupa o raceala

0
290
Boli ale nasului care survin in timpul iernii dupa o raceala

Datorita frigului raceala este o boala care apare mai mult iarna si mai putin in alte anotimpuri. La fel de frecvente sau mai putin sunt si anumite boli ale nasului care apar dupa o astfel de raceala fiind determinate chiar de ea.

Procesul inflamator prelungit al nasului se poate transforma intr-o inflamatie mai accentuata care persista si in cele din urma in timp poate duce la o serie de tulburari mari la nivelul tesuturilor care fac ca inflamatia sa devina cronica. Deci cu alte cuvinte astfel de probleme de sanatate sau boli ale nasului cauzeaza inflamatii cronice care duc la aparitia unor complicatii grave ce pot pune chiar viata in pericol. De aceea inca de la primele simptome trebuie tratata problema cu seriozitate, intotdeauna cu ajutorul unui medic specialist ORL.

O simpla raceala se poate accentua si poate crea starea de congestie nazala care in cel mai fericit caz poate disparea dupa 7 zile daca se recurge desigur la un tratament medicamentos standard vasoconstrictor. Deoarece mucoasa nazala secreta un mucus se poate foarte usor crea un edem inflamator in acea zona.

Pentru a intelege mai bine trebuie spus ca procesul inflamator implica mucoasa sinusurilor paranazale – acele 4 cavitati cu aer care sunt conectate cu o zona dintre nari si spatiul cavitatilor nazale. Prin intrarea bacteriilor la nivelul sinusurilor ele pot distruge sau agresa celulele din jur si astfel crea infectii sinusale. Cilii de pe suprafata celulelor si a stratului de mucus din sinusuri au rolul de a indeparta si deci de a interveni asupra acestor bacterii cat si a altor poluanti externi.

Citește și:  Artrită reumatoidă, nutrienți utili pentru încetinirea bolii

In cazul in care infectiile virale afecteaza grav celulele de la nivelul cavitatilor sinusale determina inflamatia sinusurilor paranazale de tip cronic si purulent care poate fi in forma de sinuzita cronica purulenta si poate persista toata viata mereu existand posibilitatea sa duca la alte complicatii intracraniene foarte grave. In aceste cazuri medicii specialisti recurg la metode de tratament care presupun incizii facute in timp util cu scopul de scurgere a sinusurilor blocate si in vederea de a salva astfel atat sanatatea, cat si viata persoanei suferinde.

In concluzie, simplele raceli trebuie luate in serios deoarece aceste boli ale nasului care se prelungesc pot fi inselatoare, dar in cazuri severe sunt deosebit de periculoase. Orice agravare a inflamatiei cronice purulente a sinusurilor poate da un simptom de raceala, insa presupune o infectie destul de grava a sinusurilor nasului.

Trebuie acordata o atentie mare oricarui simptom care tine de problemele nasului mai ales iarna cand aerul este rece, trebuie luata in serios orice dificultate respiratorie nazala sau senzatie de congestie nazala. De asemenea, unele persoane pot avea o senzatie de presiune sau greutate in cap, mai ales in zona fetei, la ochi sau pe frunte.

In aceasta situatie trebuie obligatoriu apelat la un medic de specialitate ORL pentru a evita riscul unor complicatii cu adevarat grave. Anumite simptome de durere in zona fetei si capului pot indica complicatii intracraniene care se pot trata doar prin operatii urgente pentru a ajuta si salva bolnavul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.