Bolile de inima

0
128
Bolile de inima

Datorita bolilor de inima se inregistreaza foarte multe decese la nivel mondial. Cu toate ca pare destul de greu de crezut este foarte adevarat, iar statisticile arata faptul ca datorita acestor boli mor mult mai multi oameni decat daca de cancer. Cauza atat de multor decese nu este inca stiuta de catre medici, de aceea nu se poate interveni foarte mult, doctorii nestiind cu ce „lupta”.

Simptome

Simptomele acestor boli nu sunt evidente si corpul nu transmite nimic atunci cand ceva nu este in regula cu el. In cazul in care se manifesta, ele variaza in functie de varsta si de sex. Medicii sfatuiesc persoanele care prezinta cel putin un semn sa se prezinte imediat la spital pentru ca acela poate fi inceputul unei boli de inima.

De cele mai multe ori acestea nu se manifesta la persoanele tinere, ci la cele trecute de varsta de 50 de ani. Pe deasupra, prezenta altor probleme de sanatate cum ar fi tensiunea ridicata, colesterolul marit, diabetul, etc pot sa o faca sa apara mult mai devreme. Nu trebuie sa uitam insa si de alcool si tutun. Cele doua vicii inlesnesc aparitia celor mai multe boli, poate chiar le si cauzeaza.

Frica exagerata, anxietatea este primul semn care apare in cazul unui infarct miocardic. Durerea puternica in piept este un alt semn ce ar trebui sa ridice cateva semne de intrebare (este sau nu un infarct miocardic?). Persoana simte ca si cum ceva ii apasa pe piept din ce in ce mai tare. Durerea se simte de obicei sub stern, usor indreptata catre partea stanga. In cazul bolilor de inima simtomele sunt diverse de la sex la sex. De exemplu femeile simt diferit manifestarea acestei simptome intrucat ele simt mai mult o arsura decat o apasare pe piept.

In cazul insuficientei cardiace apare tusea. Aceasta nu dispare foarte rapid, iar respiratia celui bolnav se aude ca si cum ar suiera. Ameteala sau vertijul este prezent in cazul infarctului miocardic, de obicei bolnavul pierzandu-si cunostinta.

Va simtiti din ce in ce mai obositi si fara chef de viata cu toate ca sunteti o persoana careia nu ii place sa leneveasca prea mult? Aveti mare grija si duceti-va cat mai repede la medic pentru ca nu este de joaca cu bolile de inima. Nu lasati sa treaca timpul si sa va ganditi ca „Nu am nimic, sunt doar putin obosit” pentru ca nu va ajutati deloc. Inainte ca infarctul miocardic sa apara exista o perioada in care unele din aceste semne vor aparea negresit.

Citește și:  Sfaturi utile împotriva erupțiilor de pe față – Află care sunt cauzele apariției coșurilor pe anumite zone ale feței

probleme cu arterele

Pot sa apara stari de greata, balonari, dar si un discomfort fizic general. De cele mai multe ori durerea apare in prima faza in piept, iar in urmatoarele faze ea se „misca” catre umeri, spate si cuprinde partea superioara a corpului. Barbatii simt un infarct miocardic datorita durerii acute din bratul stang si piept, iar la femei se manifesta prin accentuarea durerii intre omoplati.

In cazul in care stiti ca aveti o boala de inima trebuie sa puneti sanatatea pe primul loc si sa fiti atenti la cel mai mic semn pe care corpul vi-l arata. Daca transpirati brusc si simtiti acest lucru ca fiind un fior rece pe sira spinarii, actionati. Transpiratia nu este obligatoriu sa apara dupa ce ati depus efort, ci ea poate sa apara oricand, in orice parte a zilei. Persoanele ce au trecut printr-un infarct miocardic spun ca inainte cu cateva zile ca el sa se manifeste simteau o slabiciune a membrelor dar si a intregii stari de spirit.

Prezentati-va cat de repede se poate la medic daca ati avut cel putin una din simptomele de mai sus pentru ca puteti avea o boala de inima. Nu asociati aceste semne ale organsimului cu o boala usoara si simplu de tratat pentru ca s-ar putea sa va inselati si puteti plati chiar cu viata aceasta neglijenta.

Prevenire

Cu totii stim ca cel mai bine este sa previi decat sa tratezi asa ca tineti cont de sfaturile pentru a avea o viata lunga si lipsita de griji. In primul rand trebuie sa fiti foarte atenti la alimentatia de zi cu zi pentru ca aceasta este un factor foarte important in aparitia bolilor de inima.

Daca aveti mai multe kilograme in plus, incercati sa slabiti pentru ca in caz contrar fortati inima sa pompeze mai mult sange. Bolile cardiovasculare apar in general din cauza obezitatii asa ca ar fi indicat sa renuntati la fast-food, fumat, alcool, chipsuri, etc. Faceti cat mai mult sport. Prin sport nu numai ca slabiti, dar si scapati de colesterolul cel rau din organism. Mancati grasimi, dar nu de origine animala. Grasimea de calitate se gaseste in nuci si seminte.

Cea mai buna preventie in cazul bolilor de inima este relaxarea. Incercati sa va controlati viata si nu lasati orice nimic sa va supere. Daca sunteti stresati, frustrati, suparati in permanenta, inima „va simti” si va actiona in consecinta. Nu va aprindeti atunci cand vreti sa comunicati ceva unei persoane; faceti-o intr-un mod cate se poate de calm pentru ca numai asa va puteti proteja inima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.