Caisul ornamental japonez (Prunus mume)

1
254

Caisul ornamentCaisul ornamental japonez (Prunus mume)al japonez (Prunus mume) este un arbore originar din China si face parte din familia Rosaceae, ordinul Rosales. A aparut din cele mai vechi timpuri in Coreea si Japonia. In China exista 300 de varietati ale acestei specii.

Acest arbore este verde pe tot timpul verii si ajunge la inaltimea de 6 m. Se remarca prin fructele sale mici, galbene si cu gust mai acrisor comparativ cu prunele sau caisele europene. Pulpa fructului ajuns la maturitate este de culoare galbena. Frunzele sunt alungite, cu marginile ascutite, putin zimtate, cu o lungime de 5-8 cm, apar imediat ce se scutura petalele florilor. Pomii infloresc din ianuarie pana in aprilie, au flori mici, albe si rosii, cu cinci petale si diametrul de 1-3 cm.

Cum se foloseste caisul ornamental japonez?

  • Caisul ornamental japonez (Prunus mume), FructeFructele acestui arbore au proprietati astrigente, de aceea sunt folosite cu succes in medicina traditionala.
  • Preparatele cele mai folosite sunt: fructe coapte sau afumate in cenusa, sucul de fructe.
  • Fructele coapte ajuta in tratarea diareei, dizenteriei, la ameliorarea tusei, racelilor si oprirea hemoragiilor.
  • De asemenea sunt un remediu impotriva viermilor intestinali si in starile de voma.
  • Cu mult timp in urma, fructul si coaja lemnului erau folosite la vopsit, astazi lemnul este utilizat pentru realizarea unor obiecte decorative.
  • Japonezii folosesc fructele pentru obtinerea unui suc, cu gust dulce-acrisor, care se bea ca bautura racoritoare pe timpul verii.
  • Fructele necoapte, de culoare verde, sunt utilizate pentru obtinerea de otet si vin.
Citește și:  Proprietatile uleiului de porumb, un produs natural important pentru sanatate

Caisul ornamental japonez este cultivat in gradini si parcuri, cu scop ornamental, dar si pentru florile si fructele sale.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Stiti cumva de unde pot sa cumpar un Cais Japonez mic pe care sa-l cultiv? Sau pot sa cumpar fructele lui uscate, preparate…
    multumesc!
    Mihaela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.