Care sunt simptomele ce apar la boala Wilson și remediile naturiste pentru tratament

0
1633
Care sunt simptomele ce apar la boala Wilson și remediile naturiste pentru tratament

În medicină, boala Wilson este denumită și degenerare hepatolenticulară. De asemenea, este cunoscută și cu numele de intoxicație ereditară cu cupru. Acestă boală este rară, statisticile spun că afectează o persoană din 40000.

Deși este o boală mai puțin întâlnită, ea trebuie cunoscută pentru a putea fi prevenite complicațiile ei, mai ales că, în majoritatea cazurilor, nu se manifestă până la adolescență chiar dacă persoana respectivă se naște cu ea. Dacă nu este tratată la timp sau deloc, poate afecta negativ creierul și duce la apariția unor complicații (hepatită, ciroză hepatică) și chiar la decesul persoanei respective.

Boala Wilson constă în incapacitatea organismului de a metaboliza cuprul, astfel are loc acumularea excesivă de cupru în creier dar și în organe precum sunt: ficatul, corneea, rinichii. Astfel se pot dezvolta probleme neurologice destul de grave și ajunge la un comportament anormal, psihotic.

Care sunt simptomele ce apar la boala Wilson?

 • Persoana bolnavă nu mai are poftă de mâncare, are probleme de înghițire.
 • Scade în greutate aparent fără motiv.
 • Comunică mai greu deoarece are dificultăți de vorbire.
 • Poate avea dificultăți de mers sau mobilitate.
 • Suferă de salivare excesivă sau de vomă cu sânge.
 • Are splina mărită și poate face icter.
 • Comportamentul ei devine anormal, poate avea schimbări de personalitate deoarece suferă o deteriorare psihică, în urma dezvoltării unor afecțiuni neurologice.
 • Poate acumula fluide în abdomen.
 • Are spasme și tremur la nivelul mușchilor.
 • Poate simți dureri în piept, poate avea amețeli și palpitații.
 • În urma examinării ochilor pacientului, medicul poate descoperi pe marginea corneei un inel pigmentat ce se numește inelul Kayser-Fleischer și care este și el un semn al instalării bolii Wilson.
 • În cazuri grave se ajunge la dezvoltarea unor boli grave: hepatită și ciroză.
Citește și:  Endocardita infecțioasă – Mod de manifestare, îngrijire și particularități

Suplimente cu nutrienți pentru tratamentul bolii Wilson în scopul prevenirii complicațiilor:

Foarte importantă este consolidarea sistemului imunitar al organismului, de aceea se recomandă vitamina A și suplimente de carotenoide, care sunt antioxidanți puternici și cresc imunitatea. Tot pentru consolidarea imunității organismului este bun uleiul din semințe de in. Acest produs natural are acizi grași esențiali pentru funcționarea normală a creierului și calmarea stărilor de nervi. Extractul din semințe de struguri are antioxidanți puternici care sunt eficienți în prevenirea afecțiunilor mentale.

Pentru protejarea celulelor se ia vitamina E dar separat de fier. Poate fi utilizată sub formă de d-alfa-tocoferol.

Pentru reducerea nivelului de cupru din corp este recomadată vitamina C cu bioflavonoide. Acest produs combate anemia, protejează organismul de inflamații, previne hepatita. Un alt produs care scade nivelul de cupru din corp dar în plus consolidează și sistemul imunitar este zincul. Fierul este bun în tratamentul anemiei, se ia atunci când persoana respectivă suferă de acestă afecțiune. L-cisteina scade absorbția de cupru de către organism.

Complexul de vitamine și minerale, cu seleniu și potasiu este bun în tratamentul bolii Wilson deoarece vindecă organismul prin reducerea simptomelor, ameliorează contracțiile musculare, normalizează activitatea glandelor suprarenale.

Contracțiile musculare pot fi prevenite și prin suplimente de calciu și magneziu. Vitaminele din complexul B sunt benefice pentru creier, ajută la funcționarea normală a acestuia, previne anemia și afecțiunile hepatice prin protejarea ficatului. Inima și funcția hepatică sunt protejate cu ajutorul Acetil-L-carnitinei.

Pentru normalizarea circulației sângelui se pot administra suplimente de Coenzima Q10 și vitamina A, care au efect bun împreună și oferă energie organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.