Castravetele de mare, un bun remediu în tratamentul artritei

0
2022
Castravetele de mare, un bun remediu în tratamentul artritei

Știați că în China se folosește de mii de ani castravetele de mare în tratamentul artritei? Acesta este un animal marin care se aseamănă cu ariciul de mare sau cu steaua de mare.

Cercetătorii în domeniul sănătății au ajuns la concluzia ca acesta este un bun remediu pentru tratamentul bolilor musculo-scheletale și îmbunătățește echilibrul prostaglandinelor ce au efect benefic asupra corpului în sensul că reglează procesele inflamatorii. În concluzie, castravetele de mare este utilizat în China în tratamentul acestor boli inflamatorii ale mușchilor scheletici dar și a altor afecțiuni ale sistemul muscular și osos. Dintre aceste probleme de sănătate pentru care este folosit de medicii chinezi fac parte artrita, osteoartrita, spondilita anchilozantă, artritele reumatoide.

Castravetele de mare este apreciat și pentru faptul că are numeroase vitamine (A, B1, B2, B3 și C), dar și fier, zinc, magneziu, calciu. De asemenea castravetele de mare are substanțe condroitine ce sunt importante pentru cei care suferă de boli ale țesutului conjunctiv sau de artrită, deoarece lipsesc din organismul lor din cauza acestor probleme de sănătate. Sulfatul de condroitină ajută la formarea cartilajelor.

Din punct de vedere chimic, condroitinele aparțin glicozaminoglicanilor ce sunt molecule de carbohidrați. Aceste substanțe sunt importante pentru cartilaje. Ele se asociază cu proteinele de tipul elastinei și colagenului și astfel rezultă substanțe complexe care sunt numite proteoglicani care sunt parte importantă a țesutului catilajelor. Mai mult decât atât, sulfatul de condroitină ajută la menținerea sănătății catilajelor încheieturilor deoarece are rolul de a atrage apa în proteoglicani și în plus o și păstrează acolo.

Citește și:  Ciroza hepatica - cauze, simptome si tratament

Un alt avantaj al sulfatului de condroitină pentru sănătate este că blochează enzimele ce pot distruge cartilajele și de aceea se poate spune că ajută în prevenirea degenerării premature a acestora. De asemenea, cercetătorii consideră și faptul că au rol important în orientarea nutrienților spre cartilaje și deci grăbește asfel procesul de regenerare a acestora.

Medicii chinezi folosesc condroitină în tratamentul artritei deoarece pacienții care au această boală se vindecă mai repede prin faptul că este oprită progresia maladiei, iar simptomele de durere sunt ameliorate.

Extractul de catravete de mare are și proprietăți anticancer (conform studiului publicat de PLoS One). Acest extract stimulează sistemul imunitar și astfel pacientul poate preveni tumorile canceroase sau poate lupta împotriva cancerului.

Castravetele de mare este utilizat pentru obținerea de medicamente din cele mai vechi timpuri, deoarece beneficiile sale sunt extraordinare în combaterea cancerului pulmonar, cancerului de ficat, cancerului de piele, cancerului de sân, cancerului de colon și cancerului de prostată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.