Ce dezvăluie durerea de la articulația degetului mare de la picior despre sănătatea ta?

0
2359
Ce dezvăluie durerea de la articulația degetului mare de la picior despre sănătatea ta

Mulți oameni au dureri la articulația degetului mare de la picior din cauza încălțămintei incomode, datorită frecării acesteia pe excrescența osoasă și dezvoltării inflamației. Încălțămintea nu se potrivește perfect conformației piciorului și de aceea produce un disconfort în timpul mersului. Conformația piciorului este cauza pricipală a durerii de articulație de la picior deoarece degetul mare este oarecum depărtat față de celelalte degete și astfel aspectul acestora este ca un evantai.

Articulația piciorului suportă destul de greu greutatea corpului, iar la persoanele supraponderale aceasta este afectată și mai tare. Treptat, o parte din articulațiile piciorului ajung să dezvolte procese artrozice, cea mai afectată fiind articulația metatarso-falangiană. Foarte mulți oameni au artroză la laba piciorului, suferă dureri și inflamații mai ales la articulația degetului mare.

Aceasta este numită articulația metatarso-falangiană a degetului mare și poate suferi procese patologice ce sunt vinovate de apariția durerii. Deseori durerea se produce din cauza procesului inflamatoriu a țesuturilor ce acoperă excrescența osoasă traumatică și chiar a unor procese de supurație.

Medicii spun despre hallux rigidus despre rigiditatea degetului mare sau despre imposibilitatea mișcării normale a acestuia deoarece spațiul articular este îngustat iar suprafața articulară este acoperită de osteofite. Dacă alături de durere, rigiditate în mișcări a degetului mare apare și devierea acestuia în afară se produce afecțiunea hallux valgus.

Citește și:  Află ce conțin chipsurile! – De ce NU sunt sănătoase pentru organism
hallux rigidus
hallux rigidus

În acest caz este necesară chiar intervenția chirurgicală pentru ajustarea degetului deoarece simptomele de durere sunt foarte intense și apare și dificultatea de a susține greutatea corpului pe talpa piciorului. La persoanele în vârstă se poate produce o deviație a degetului mare, acesta încalecă degetul al doilea sau îl poate împinge spre degetul din mijloc.

Durerea este un simptom caracteristic în astfel de cazuri din cauza formării bătăturilor și proceselor inflamatorii la articulații. În plus mersul se face cu dificultate din cauza durerii dar și a devierilor falangelor.

Procesele inflamatorii și simptomele de durere la nivelul articulației degetului mare pot fi provocate de gută (când cristalele de acid uric se depun pe țesuturile periarticulare), osteoartroză, reumatism, de anumite lovituri sau leziuni la degetul piciorului. Osteoartrita este una din cele mai populare boli degenerative ale articulațiilor care apare din cauza distrugerii cartilajului.

Boala afectează articulațiile degetului mare ce sunt mult solicitate în timpul mersului și a activităților fizice, dar și alte articulații ale sistemului osos. Pentru ameliorarea durerii se folosesc medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și se iau anumite suplimente pentru regenerarea cartilajului. Medicii recomandă încălțăminte specială, alegerea sandalelor cu bridă între degete în lunile de vară, masajul la degetele picioarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.