Ce implica metoda Jose Silva si cum te poate ajuta in dezvoltarea personala?

0
5131
Jose Silva, Foto: jonathan2rivers.blogspot.com

Metoda Jose Silva este creata de parapsihologul Jose Silva care este autorul a numeroase tehnici practice ce au rolul de a imbunatati inteligenta unei persoane. In cartile acestui autodidact sunt descrise modalitati de a gasi talentele ascunse, abilitatile mentale ale unui individ, de a spori capacitatile unui om in luarea unor decizii in scopul obtinerii unor performante.

Jose Silva a reusit sa creeze aceste metode pe baza experientei acumulate in viata sa, el provenind dintr-o familie saraca care nu isi permitea sa-si dea copiii la scoala. Acest lucru l-a facut sa lupte cu viata si sa ajunga un antreprenor de succes la varsta de 30 de ani. El si-a dorit sa lucreze la un sistem astfel conceput incat sa ajute copiii sa invete mai bine la scoala, sistem care sa le mareasca coeficientul de inteligenta IQ.

In prezent metoda Jose Silva este cunoscuta si apreciata in toata lumea. Ea este folosita in numeroase domenii, in sport, arta, afaceri si nu numai, ea ajuta oamenii sa fie fericiti. Prima carte a lui Jose Silva ,,Autocontrolul prin Metoda Silva” a fost publicata in anul 1977 si a devenit un bestseller international. Jack Canfield spunea despre aceasta metoda ca este ,,una dintre cele mai bune abordari care s-a intalnit vreodata pentru dezvoltarea potentialului uman”.

In ce consta metoda Jose Silva?

Aceasta metoda se bazeaza pe o serie de exercitii simple si eficiente care dau sansa unei persoane de a-si folosi intuitia in realizarea scopurilor proprii. Multi oameni de succes spun ca s-au ghidat in viata pe vocea interioara si astfel au ajuns sa aiba un succes incredibil, ei stiind in interiorul lor ca asa va fi.

Altii spun ca au avut vise care s-au concretizat mai tarziu, sau a fost vorba despre anumite coincidente uimitoare. Totul insa se bazeaza pe intuitie. Dar ce este intuitia? – Reprezinta credinta puternica din inconstient care nu poate fi explicata. Fiecare persoana stie ca daca s-ar baza pe intuitie ar evita multe pericole.

Important este ca aceasta intuitie sa nu fie suprimata sau ignorata ci din contra ea trebuie sa fie dezvoltata. Avand in vedere ca orice persoana are intuitie insa nu toata lumea stie sa o si foloseasca, prin metoda Silva se pot face anumite exercitii care folosesc la ascultarea si intelegerea informatiilor furnizate de aceasta voce interioara.

Care sunt principalele beneficii ale metodei Jose Silva?

 • Te invata cum sa-ti folosesti intuitia pentru a lua decizii importante in viata.
 • Cum sa ai inspiratie si sa fii creativ, astfel multi scriitori, artisti, antreprenori pot crea fluxuri de idei prin aceasta metoda.
 • Metoda Jose Silva te ajuta sa-ti controlezi emotiile, sa-ti dezvolti memoria.
 • Sa gasesti relatia dintre minte si corp folosita in scopul vindecarii. Metoda Silva are o serie de tehnici care au fost dovedite stiintific si care te ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea fizica si emotionala prin vizualizare mentala, prin ganduri pozitive spre vindecarea naturala.
 • Te invata sa ai control asupra obiceiurilor tale si asupra vietii tale in general. Sa scapa de vicii (de fumat, consumul de alcool, supraalimentare, insomnie) fara ajutor medical de specialitate. Prin tehnici de vizualizare si afirmatii pozitive speciale utilizate la niveluri profunde ale constiintei poti ajunge sa-ti schimbi starea emotionala si comportamentul.
 • Metoda Jose Silva este o abordare unica in realizarea obiectivelor spre a obtine succes intr-un domeniu al vietii tale. Te invata sa-ti utilizezi potentialul creativ din mintea ta in stabilirea unor obiective mari si atingerea lor. Mintea are posibilitatea si abilitatea naturala de a crea o serie de oportunitati si circumstante de a atrage norocul in calea atingerii obiectivelor tale.
Citește și:  Top 10 sfaturi de a fi mai vesel

Persoanele care nu sunt initiate in Controlul Mental vor vedea ca dupa parcurgerea cartii lui Jose Silva pot afla despre capacitatile uimitoare care le are mintea lor si vor fi surprinsi cat de repede si de usor pot invata aceasta metoda oferita de fondatorul ei.

Prin exercitiile propuse de el vor putea sa aiba o viata mai fericita, mai eficienta, sa aiba incredere in ei, sa obtina performante in ceea ce fac. Faptul ca mintea noastra este capabila sa realizeze miracole a fost dovedit stiintific iar experienta multor oameni dovedeste ca viata poate fi schimbata prin metoda Jose Silva, respectiv prin Controlul Mental.

Pentru cei care vor sa afle mai multe pot citi pe Internet cartea (in format pdf): ,,Autocontrolul prin Metoda Silva. Un program revolutionar pentru obtinerea echilibrului si controlului mental”.

Alte carti scrise de Jose Silva sunt:

 • Anticiparea viitorului
 • Conceptul meu despre divinitate – Locul secret
 • Gandeste si dezvolta-ti abilitatile fizice
 • Gaseste ajutor in tine insuti
 • Dezvaluiri – aplicarea adevarului rezolva problemele
 • Puterea de a vinde
 • Comunicarea subiectiva
 • Omul, vindecator
 • Tu vindecatorul
 • Sistemul Silva aplicat in business
 • Reflexii – Relaxeaza-te
 • Auto-controlul prin metoda Silva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.