Știați că furnicile sunt folosite ca hrană și medicament în China?

0
1688
Știați că furnicile sunt folosite ca hrană și medicament în China

În anumite regiuni din China furnicile sunt considerate un medicament care ajută organismul să lupte împotriva anumitor boli. Este vorba despre anumite specii de furnici comestibile (din regiunile de câmpii nepoluate), pe care, chinezii le folosesc și ca hrană.

Potrivit experților chinezi, furnicile sunt un bun remediu pentru anumite afecțiuni și boli ale organismului, din care fac parte reumatismul, alergiile, cancerul, artrita. Ele sunt bogate în anumite elemente nutritive și substanțe active care ajută în eliminarea toxinelor din organism, în ameliorarea simptomelor de tromboză cerebrală, malarie, în calmarea durerilor reumatismale și de artrită, în reducerea inflamațiilor și a crizelor de astm.

Printre cei cae sunt consumatori de furnici se numără și bolnavii de poliartrită reumatoidă din China. De asemenea, se consideră ca aceste insecte ar fi un bun remediu și pentru bronșită sau ameliorarea simptomelor de boli inflamatorii.

mancare de furnici

Furnicile comestibile conțin numeroase elemente nutritive (mai mult de 50). Dintre acestea fac parte 28 de aminoacizi, compuși chimici și minerale. Proteinele fac parte și ele din compoziția furnicilor, se găsesc în procent de 45-67%. De asemenea, furnicile conțin enzime, oligoelemente, zinc, mangan, calciu, fosfor, vitamine și săruri minerale.

Citește și:  Cum sa editezi un video ca un profesionist – ghid pentru incepatori

Medicina chineză a impresionat mereu prin preparate medicinale prețioase dar și ciudate în același timp. În categoria acestora intră și medicamentele din furnici sub formă de pilule și praf. Acestea sunt realizate doar din anumite componente extrase din furnici.

Una din speciile de furnici comestibile este Polyrhachis care are un colorit negru. Are un conținut important de aminoacizi, enzime, alcaloizi, oligoelemente (zinc, fosfor, calciu, mangan, seleniu, fier) și vitamine (A, B1, B2, B12, D, E).

De la furnicile galbene se consumă ouăle care pot fi servite în salate, asezonate cu usturoi, ghimbir, ceapă, usturoi, chili, ardei verde, pătrunjel. Ouăle se colectează direct din cuiburile sau mușuroaiele de furnici, dar întotdeauna înainte de eclozare.
În Thailanda se mănâncă ouă de furnici verzi. Acestea au dimensiuni destul de mari, sunt servite în salate sau pe chipsuri de tortilla.

În Mexic se consumă ouă de furnici negre care trăiesc pe radăcini de agave, plante folosite pentru extragerea siropului din gastronomia raw.

Delicii bizare în Thailanda: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.