Ce ne semnalează o durere de cap însoțită de stări de vomă

0
941
Stări de greață și dureri de cap, Foto: healthtap.com

Durerea de cap și stările de vomă pot semnala boli grave sau pot fi simptome ale unor afecțiuni care apar frecvent la oameni. Gripa este una din bolile comune la oameni care poate produce dureri de cap și stări de vomă alături de alte simptome caracteristice. Oamenii sunt afectați de gripă de obicei în timpul epidemiilor care apar în anotimul de toamnă și iarnă. De obicei apare întâi senzația de greață și vomă, apoi se instalează durerea de cap.

Stări de greață și dureri de cap, Foto: healthtap.com

Stresul mental poate să dea dureri de cap, insă dacă acestea sunt insoțite și de o stare de vomă este cazul să se consulte un medic pentru a afla cauzele sigure ale acestor simptome.

Stresul are efecte negative asupra corpului, Foto: shape.com.au
Stresul are efecte negative asupra corpului, Foto: shape.com.au

Vărsăturile și dureri de cap se produc și datorită intoxicațiilor alimentare sau ale celor cu anumite substanțe toxice, vopsele, medicamente, etc. În astfel de cazuri stările de greață și vomă sunt intense și de aceea trebuie apelat de urgență la un medic pentru a primi ajutor de specialitate.

Nevralgia migrenoasa, Foto: blisstree.com
Nevralgia migrenoasa, Foto: blisstree.com

Migrenele pot produce de asemenea astfel de simptome și se datorează unor cauze diverse, din care stresul ocupă un loc principal. Migrenele pot să apară la cei care suferă de boli ereditare, congenitale, etc. În caz de migrenă ce se repetă frecvent trebuie de consultat un medic neurolog.

Citește și:  Hemoroizii și fisurile anale – Principalele cauze ale durerii de rect
Hipertensiunea arterială, Foto: theworkingparent.com
Hipertensiunea arterială, Foto: theworkingparent.com

Tensiunea arterială neregulată poate duce la apariția durerilor de cap și a vărsăturilor mai ales dacă este produsă pe fondul unei tulburări cardiovasculare sau renale. Crizele hipertensive încep cu astfel de simptome și pot duce la accident vascular cerebral.

Abuzul de băuturi alcoolice, Foto: cosmiq.de
Abuzul de băuturi alcoolice, Foto: cosmiq.de

Consumul excesiv de alcool este un motiv sigur de greață, vărsături și dureri intense de cap. Simptomele la alcoolici sunt clare și destul de greu de suportat.

Vărsăturile și durerile de cap pot fi și efecte secundare la anumite medicamente, pot să apară în cazuri de indigestie, diabet zaharat, sindrom de colon iritabil, ulcer peptic, cancer, pancreatită, rău de mers cu mașina sau cu barca, chimioterapie, atac de cord, amețeli.

Atac de cord, Foto: saude.culturamix.com
Atac de cord, Foto: saude.culturamix.com

În cazuri grave, de comoție cerebrală apar astfel de simptome iar necesitatea de a merge la medic este vitală. Tumorile la nivelul creierului sunt de asemenea foarte grave și dau și astfel de simptome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.