Ce sunt migrenele sau durerile de cap la copii și ce putem face să le prevenim?

0
117
Migrena la copii, Foto: saluddatos.blogspot.com

Migrena se manifestă îndeosebi la copiii care au vârsta de 7-15 ani, mai mult la băieți decât la fete. Acest lucru duce la tulburări emoționale și scăderea performanței și a capacității de învățare la școală. Simptomele migrenei la copiii sunt asemănătoare migrenei de la adulți dar apar și unele diferențe în sensul că se produce paloarea feței și stări inexplicabile de greață și vărsături.

Migrena la copii, Foto: saluddatos.blogspot.com

Dacă apar dureri de cap foarte mari, insomnie, tulburări neurologice, simptome ale presiunii intracraniene și convulsii este un caz de urgență și copilul trebuie dus la spital deoarece poate suferi de o boală care să-i pună viața în pericol. Cele mai grave boli sunt meningita și tumorile pe creier.

Dureri de cap la copii, Foto: somosmediadocena.blogspot.com
Dureri de cap la copii, Foto: somosmediadocena.blogspot.com

Copiii care suferă de migrene trebuie să facă un tratament pentru ameliorarea simptomelor, a episoadelor dureroase, pentru combaterea cauzelor și prevenirea recurențelor. Medicamentația este importantă (aceasta constă în agenți antiinflamatori nesteroidieni, antiinflamatori, antihistaminici, antihipertensivi, antiepileptici, antidepresivi, ibuprofen, beta-blocante, calmante) dar și schimbarea stilului deviață. Astfel de pacienți au nevoie de multă odihnă, ei trebuie să doarmă într-o cameră liniștită, bine aerisită și întunecată. Durata somnului trebuie să fie de 8-10 ore pe noapte. Exercițiile aerobice sunt recomandate, ele se efectuează de 3 ori pe săptămână, câte jumătate de oră pe zi. Alimentația este necesar să fie echilibrată, să asigure necesarul de nutrienți pentru sănătate. Este bine să renunțe la jocurile pe calculator care induc o stare de încordare, de nervi și dureri de cap. Întotdeauna trebuie respectat tratamentul întocmai cum precizează mediul, deoarece în cazul în care se depășește doza corectă, pot apărea simptome de iritație a stomacului sau alte efecte secundare.

Citește și:  Salata verde si sparanghelul - Plante bogate in vitamine si minerale

În general, în cazuri de migrene la copii apar stări de iritabilitate, hiperactivitate, rigiditatea gâtului, depresia, căscatul necontrolat, pofte alimentare, dureri pe o parte sau pe ambele părți ale capului, sensibilitate la lumină, la zgomote și mirosuri, vedere încețoșată, greață, vărsături, durere de cap pulsatilă, neliniște, agitație. Durerile de cap pot ține câteva ore sau zile, pot fi chiar foarte intense, necesită ajutor medical de specialitate. Medicii pediatri trebuie să depisteze cauzele care au provocat durerile de cap intense la pacient și să prescrie un tratament corespunzător pentru eliminarea acestora și în scopul vindecării.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.