Ce trebuie sa facă partenerul tău ca să evite o sarcină nedorită – Metode contraceptive sigure pentru bărbați

0
400
Ce trebuie sa facă partenerul tău ca să evite o sarcină nedorită – Metode contraceptive sigure pentru bărbați

Cea mai simplă metodă contraceptivă este prezervativul. Coitul întrerupt este o altă metodă contraceptivă folosită frecvent pentru a preveni o sarcină nedorită în cuplu. Bărbații care nu vor niciodată copii pot recurge la vasectomie, o metodă de sterilizare masculină, simplă, rapidă, dar ireversibilă, prin care se îndepărtează pe cale chirurgicală canalele deferente în zona intercostală a acestora. Aceste canale sunt identificate foarte ușor de către medicul specialist, pot fi palpate înainte de incizie, tehnica de vasectomie poate fi nesângerândă și de regulă operația se cicatrizează repede.

În India s-a inventat o metodă contraceptivă pentru bărbați foarte eficientă și care nu este definitivă, bărbații vor putea să procreeze mai târziu, dacă vor dori acest lucru. Procedura presupune injectarea unui anestezic în penis și apoi a unei substanțe care are rolul de a distruge sperma. Această substanță este un gel polimer cunoscut cu numele de Vasalgel. Potrivit specialiștilor care s-au ocupat de acest proiect, această procedură se realizează în cca. 15 minute dar poate funcționa chiar mai mult de 10 ani. Există și o injecție care anulează efectul substanței Vasalgel și care se poate administra bărbaților care vor să aibă copii.

Pentru contracepția masculină se folosesc și alte substanțe care se injectează în lumenul canalelor deferente. De asemenea metoda cu dispozitivul intra-vas device IVD este realizată prin injecterea unui gel siliconat, cu rol de stopare a circulației spermei în canalele deferente, despre ea au spus cercetătorii americani în domeniul sănătății, de la compania Shepherd Medical.

Citește și:  Hepatita epidemica acuta

Există și metode cu medicamente de contracepție care sunt cu hormoni androgeni. Injecțiile cu hormoni androgeni se fac intramuscular, cu testosteron sau alt hormon masculin de acest gen, și astfel substanțele ajung în sânge. Hormonii androgeni au rolul de a diminua secreția de gonadotropină și de reducere a secreției de LH și FSH care scad cantitatea de spermă.

Pilula contraceptivă pentru bărbați cu rolul de a dezactiva lichidul seminal înainte de fecundarea ovulului este creată de cercetătorii de la Universitatea Bar-Ilan din Israel. Prin folosirea acestei pilule care are hormoni sexuali feminini și masculini, se acționează asupra unei proteine din spermă și astfel fertilizarea ovulului de către spermatozoizii care ajung în uter nu se mai poate realiza. Bărbații care vor să prevină o sarcină trebuie să ia o astfel de pilulă o dată pe lună sau o dată la 3 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.