Cand trebuie efectuat și cum se pregătește un avort în cazul unei sarcine nedorite

0
625
Cand trebuie efectuat și cum se pregătește un avort în cazul unei sarcine nedorite

Avortul reprezintă întreruperea medicală de sarcină și se realizează fie prin intervenție chirurgicală, fie prin medicamente care induc avortul (cum sunt de exemplu prostaglandinele). Potrivit medicilor aceste medicamente administrate femeii îi oferă posibilitatea să facă avort fără intervenție chirurgicală și astfel nu mai există riscul de perforare a uterului sau a producerii unor leziuni ale colului uterin. Cu ajutorul prostaglandinelor avortul este lent dar eficient. Rata de succes a acestui avort este de 90-93%. Pentru avort se folosește și metotrexatul, nu doar prostaglandinele.

În ceea ce privește complicațiile, acestea pot să apară doar în anumite cazuri. Cert este că avortul este o traumă psihologică pentru orice femeie care îl face, iar recomandat este ca ea să fie consiliată din punct de vedere psihologic. Apoi, o astfel de femeie trebuie să știe că pot exista și complicații. De exemplu dozele mari de metotrexat pot da stări de greață, vărsături, căderea părului, apariția unor afecțiuni ale mucoasei gastro-intestinale și ale rinichilor.

Prostaglandinele au efecte secundare de diaree și vărsături. În cazul alegerii acestui tip de avort fără intervenție chirurgicală pot exista uneori complicații ca de exemplu: sângerare abundentă, acumularea de țesut în uter, infecție, avortarea unui făt viu. În cazuri grave de infecție se poate suferi de infertilitate.

Citește și:  Am scăpat de diverticuloză cu ajutorul unei alimentații bogate în fibre

Avortul se poate face la solicitarea persoanei sau din motive medicale. Din categoria motivelor medicale fac parte: sarcina ectopică, incestul, violul, sarcina extrauterină, malformațiile fetale, moartea fătului, riscul de a muri mama.

În ceea ce privește avortul chirurgical, acesta se face printr-un procedeu de dilatare și evacuare. Se folosește infuzia salină, se induce travaliul, se folosește prostaglandina, se face histerectomia sau incizia în uter, dilatarea și extracția fătului. Pentru intervenția chirurgicală se folosește anestezia locală. După avort pot să apară sângerări și crampe datorate menstruației.

În general volumul fluxului de sânge este asemănător cu cel din timpul ciclului menstrual normal dar ține mai mult (până la 14 zile). La 3-4 săptămâni după avort se merge la medical ginecolog pentru o consultație, astfel femeia se va asigura că nu există nici o complicație după chiuretaj.

În anumite cazuri de avort prin intevenție chirurgicală pot să apară: sângerare excesivă, inflamații pelvine, infecții, deteriorări ale colului uterin, incapacitatea mamei de a mai duce până la capăt o sarcină viitoare din cauza unor probleme ale colului uterin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.