Ce trebuie să faci când ai dureri în spatele gâtului?

0
877
Ce trebuie să faci când ai dureri în spatele gâtului

Știați că durerea de la ochi, tâmple și baza craniului poate fi o durere transmisă de la gât. Anumite traumatisme pot irita nervii care transmit durerea și spre aceste zone. Durerea în spatele gâtului sau durerea în regiunea cervicală se produce la nivelul articulațiilor, țesutului conjunctiv, mușchilor, nervilor gâtului.

Structura gâtului este complexă, cuprinde vertebre cervicale, nervi, mușchi, țesuturi ce pot fi tensionate, afectate de traumatisme sau poziția necorespunzătoare a capului. Durerea în spatele gâtului poate din cauza stresului, accidentelor, mișcării bruște a capului, spasmelor musculare, posturii încorecte a capului pe pernă în timpul somnului, la citit, la scris, etc.

Ce trebuie să faci când ai dureri în spatele gâtului?

Este indicat să dormi pe o saltea tare, pentru a menține capul la orizontală. Nu dormi pe burtă pentru că forțezi poziția capului, cel mult poți dormi pe o parte, dacă nu te simți prea comod pe spate.

Pernele prea mari trebuie evitate deoarece pot provoca dureri la gât. Se poate cumpăra o pernă specială pentru susținerea capului și a gâtului care este confortabilă și sigură. Eventul se poate folosi un prosop care se pune în spatele gâtului spre a susține bine vertebrele gâtului și ale coloanei. Evită pozițiile dificile pe scaun, la birou sau la calculator.

Poți realiza exerciții pentru detensionarea musculaturii gâtului, de înclinare a capului înainte și înapoi, dintr-o parte laterală spre cealaltă, de frecare cu degetele mâinilor în jurul gâtului, de apăsare cu degetele pe piele, de compresie a unor puncte din spatele gâtului și părțile laterale ale acestuia, de frământare a musculaturii și tendoanelor din zona gătului și a umerilor. Aplicarea de comprese calde sau reci este o soluție prin care te poți ajuta singur și poți scăpa de o astfel de suferință.

Citește și:  Rețete naturale populare de tratament a urciorului (orjeletului)

dureri în spatele gâtului

Durerile în spatele gâtului sunt provocate și de inflamarea rădăcinii nervilor și pot fi însoțite de amorțeli și furnicături în alte zone superioare ale corpului. În general persoanele care suferă de iritația rădăcinii nervilor datorită unor inflamații temporare se pot face bine și fără tratament.

În anumite cazuri însă durerea ține mai mult timp, chiar câteva săptămâni. Uneori este necesar purtarea unui colier sau guler special pentru gât pentru ameliorarea durerii locale greu de suportat. Dacă este necesar se pot folosi terapii alternative, ca de exemplu ameliorarea simptomelor prin acupunctură. Foarte eficiente sunt tratamentele cu ultrasunete, sau care țin de fizioterapie.

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă apar astfel de dureri deoarece articulațiile din zona gătului sau a cefei pot prezenta semne de uzură și astfel se pot dezvolta afecțiuni de tipul spondilozei cervicale. Durerile sunt prezente în spatele gătului, a cefei și în zona omoplaților, iar uneori sunt simțite și de la umăr până la degetele mâinii.

Dacă apar astfel de simptome și chiar senzația de amorțeală în brațe este necesar să se meargă la medic deoarece disconfortul se poate accentua și ajunge la imposibilitatea de a mișca capul din cauza acestuia.

Obezitatea, lipsa exercițiului fizic, munca manuală, osteoporoza, operațiile anterioare și leziunile la nivelul cefei pot fi cauze ale durerilor în spatele gâtului. Pentru prevenirea lor trebuie evitat stresul, oboseala, efortul zilnic, obezitatea, viața sedentară, poziția necorespunzătoare a corpului și a capului, mersul pe tocuri, ridicarea greutăților, poziția incorectă pe scaun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.