Cea mai eficientă rutină de îngrijire a pielii recomandată de dermatologi

0
66

Cu siguranță că fiecare femeie își dorește să se bucure de cel mai frumos ten, luminos, curat, fără imperfecțiuni. Dar, acest lucru necesită o rutină de îngrijire a pielii extrem de eficientă, una recomandată de specialiștii în dermatologie din Cluj și nu numai. Care sunt deci produsele indispensabile de integrat în rutina ta de îngrijire a pielii? În ce ordine trebuie să fie aplicate produsele?

Cum să-ți creezi o rutină de îngrijire a pielii personalizată

O piele frumoasă și un ten perfect se obține cu o rutină de înfrumusețare eficientă. Produsele de îngrijire pentru ten sunt esențiale pentru a avea cel mai radiant ten și fără imperfecțiuni, cu condiția, de a avea un ritual adaptat pentru tipul tău de piele.

Care sunt produsele indispensabile de integrat în rutina ta de îngrijire a pielii?

  • Un cleanser pentru față: este vorba despre prima etapă indispensabilă pentru orice tip de rutină de înfrumusețare, care trebuie să fie realizată atât dimineața, cât și seara. În acest fel, se vor elimina toate impuritățile, particulele de poluare, sebumul și alte reziduuri care s-au depus pe față în timpul zilei sau al nopții. Pielea curățată și neaglomerată este mai capabilă să absoarbă mai bine ingredientele active din tratamentele cosmetice pe care le aplici ulterior.
  • Loțiunea tonică: este cea care poate completa de minune etapa de curățare a feței și care poate pregăti pielea pentru a primi restul de produse de îngrijire. Dar poate activa și efectele serului pentru față.
  • Serul pentru față este foarte concentrat în activi și se folosește înainte de crema hidratantă.
  • Crema hidratantă se poate folosi exact după ser. Poate fi compusă din mai multe formule diferite sau similare în funcție de tipul de piele.
  • Îngrijirea conturului ochilor: Această zonă fragilă și sensibilă are nevoie de o atenție specială. Este prima parte a feței care prezintă semne de îmbătrânire a pielii (cum ar fi ridurile). Pentru a o proteja, optează pentru o cremă special concepută pentru zona conturului ochilor, dimineața și seara.
Citește și:  Vrei să mergi la o salină, descoperă ce îți poate oferi salina Praid

Seara, demachierea este cea mai importantă etapă. Se va înlătura astfel orice urmă de machiaj.

În ce ordine trebuie să fie aplicate produsele?

Specialiștii în dermatologie recomandă mereu să se aplice produsele cosmetice cu o textură mai fină mai întâi și apoi cele cu o textură mai densă. Trebuie să se aștepte de asemenea câteva minute între fiecare pentru a lăsa formula lor să intre în piele. Așadar, primul pas într-o rutină de înfrumusețare ar trebui să înceapă cu o loțiune sau o esență pentru ten. Urmează un ser, urmat de o cremă hidratantă. În cele din urmă, experții recomandă aplicarea unei creme cu factor de protecție solară de minimum 20 în oraș sau 30 în cele mai însorite zone.

Optimizarea rutinei tale de îngrijire a pielii

Pentru a optimiza rutina ta de îngrijire a pielii, mai sunt câteva produse pe care poți miza. Aici intră:

  • O mască peeling pentru a elimina celulele moarte ale pielii. O dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul de piele, masca peeling este cea care va ajuta pielea să își regăsească strălucirea. Produsele care conțin acid glicolic sau acizi de fructe AHA sunt cele mai bune.
  • Un produs de îngrijire pentru noapte pentru ca tenul să se regenereze. Pielea se poate repara mai ales pe timp de noapte. De unde și importanța de a o curăța cât mai bine și de a o hidrata bine înainte de culcare.

De asemenea, ai nevoie și de o cremă cu SPF 20 pentru protecție. Crema de zi este indispensabilă, dar ai nevoie și de un produs hidratant cu SPF integrat pentru a te proteja de razele UV. Formulele care conțin pigmenți cu efect soft focus care reflectă lumina și dau strălucire pielii sunt indicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.