Ceai picant peruan din miere si mirodenii pentru combaterea migrenelor

0
248
Ceai picant peruan din miere si mirodenii pentru combaterea migrenelor

In America de Sud este apreciat un ceai traditional cu excelente proprietati calmante si digestive, ce este realizat din miere de albine si mirodenii, si care ajuta in calmarea migrenelor si a durerilor de cap.

Ceai picant peruan din miere si mirodenii

Sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 2 cani de apa
  • 2 lingurite cu seminte de coriandru
  • o lingurita cu boia de ardei iute
  • 4-5 cuisoare
  • 2-3 linguri cu miere de albine (dupa gust).

Mod de preparare: se pun 2 cani cu apa la fiert la foc mic intr-un ceainic; cand apa da in clocot se adauga 2 lingurite cu seminte de coriandru, 5 cuisoare si o lingurita cu boia de ardei iute; se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 8 minute; se da deoparte, se lasa sa se raceasca astfel incat lichidul obtinut sa nu fie fierbinte ci doar cald; se strecoara si se adauga 2 linguri cu miere de albine (sau cat doreste fiecare). Se bea cate o jumatate de cana cu ceai pe zi, cand apar simptomele de dureri de cap.

Acest ceai are proprietati calmante foarte bune. Ajuta in ameliorarea migrenelor si a durerilor de cap. De asemenea semintele de coriandru sunt renumite in America de Sud pentru proprietatile lor digetive, de aceea sunt folosite in calmarea durerilor ce apar in cazuri de boli digestive.

Citește și:  Reumatismul, formele bolii și simptomele prin care se manifestă

Ardeiul iute este un stimulent foarte bun al endorfinelor din creier si deci ajuta si el in combaterea durerilor dar creeaza si o stare de spirit buna.

Cuisoarele sunt un bun condiment dar si medicament. Au efect racoritor pentru cavitatea bucala, ajuta in ameliorarea durerilor de dinti, durerilor de cap si migrenelor. De asemenea cuisoarele ofera o senzatie de incalzire a corpului la fel ca ardeiul iute, imbunatatesc circulatia sangelui, ajuta in prevenirea si tratamentul bolilor de stomac si ficat, au proprietati antiseptice, antivirale si antibacteriene, deci pot fi utilizate in combaterea infectiilor virale si racelii.

Mierea de albine are proprietati antibacteriene, sedative, analgezice, antiinflamatoare, expectorante, de combatere a numeroase afectiuni si boli. Poate fi utilizata in cazuri de dureri cronice de cap, oboseala, stari febrile, afectiuni oculare, alergii, sinuzita, migrene, simptome de mahmureala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.