Ceaiul din lemn dulce și coajă de mandarină te scapă de tulburările digestive

0
476
Ceaiul din lemn dulce și coajă de mandarină te scapă de tulburările digestive

Lemnul dulce este o plantă cunoscută și cu denumirea de unghia găii, iarbă dulce, iarba lui Dărăboi sau rădăcină dulce. Face parte din familia leguminoaselor și are denumirea științifică de Glycyrrhiza glabra. De la lemnul dulce se folosește în scop terapeutic radăcina. Aceasta are un colorit galben în interior, iar gustul dulceag.

Radăcina de lemn dulce conține numeroase substanțe active din care fac parte: fitosteroli, cumarine, saponozide triterpenice, chalcone, grupări cetonice asemănătoare hormonilor corticosteroizi, glucide, compuși volatili, proteine, rezine, asparagină, substanțe amare, substanțe minerale, glucoză, manitol, zaharoză.

Ceaiul din lemn dulce și coajă de mandarină

Pentru realizarea acestei băuturi delicioase cu aromă plăcută se folosesc următoarele ingrediente:

  • 6 g coajă de mandarină
  • 6 g rădăcină de lemn dulce
  • 600 ml apă

Mod de preparare: se pune apa la fiert, pe foc, într-un vas încăpător de forma unui ibric; se lasă apa să ajungă la temperatura de fierbere, apoi se adaugă ingredientele (6 g rădăcină de lemn dulce și 6 g coajă de mandarină); se lasă să fiarbă timp de 15 minute, apoi se strecoară, se pune într-o ceașcă și se poate servi.

Această combinație de ingrediente este un bun remediu pentru afecțiunile digestive. Cei care au diferite probleme la nivelul stomacului, arsuri, deranj, inflamații provocate de aciditatea ridicată a sucului gastric, pot face un tratament cu ceai din lemn dulce și coajă de mandarină.

Lemnul dulce are proprietăți de alinare pentru mucoasa stomacală, de regenerare, emoliere, de ameliorare a inflamațiilor, de cicatrizare și vindecare a ulcerațiilor. De asemenea, rădăcina de lemn dulce are efect antispastic deoarece este bogată în substanțe flavone și cumarine.

ceaiul din lemn dulce

Cei care au probleme digestive, sau suferă de leziuni ale mucoaselor stomacului, trebuie să bea un astfel de ceai deoarece lemnul duce are acțiune emolientă, iar efectul său asupra tractului digestiv este cicatrizant și vindecător. De asemenea, rădăcina de lemn dulce are efect bun și asupra cavității bucale, regiunii orofaringiene și a duodenului. Este recomandată în tratamentul gastritei și a ulcerului gastric, a suferințelor hemoroidale, eritem solar, prurit vulgar, dermită seboreică.

Citește și:  Afecţiuni şi boli de ficat – Iată ce analize se fac pentru depistarea acestor suferinţe

Cei care iau anumite medicamente pe bază de plante pot bea un astfel de ceai deoarece are proprietăți antiinflamatoare și de îmbunătățire a efectului terapeutic ale unor preparare naturiste, astfel se grăbește procesul de vindecare. De asemenea, rădăcina de lemn dulce are efect antispastic, ceea ce este foarte important mai ales pentru persoanele care suferă de patologii cardiace.

Are acțiune de ameliorare a spasmelor musculaturii netede și de stabilizarea a sistemului cardiovascular. Mai mult decât atât, un astfel de ceai ajută în tratamentul afecțiunilor tiroidiene și la scăderea tensiunii arteriale.

Lemnul dulce este recomandat în tratamentul diabetului, are efect de restaurare a funcției pancreatice și de creștere a producției proprii de insulină. Acidul glicirizic din rădăcină este un substituit al zahărului pentru diabetici dar și un antidot pentru toxine, ajută la neutralizarea acestora în organism.

Coaja de mandarină are efect bun asupra digestiei, ajută la stimularea acesteia, astfel alimentele sunt mai ușor digerate. Aroma coajei de mandarină este extraordinară, oferă ceaiului un parfum exotic completat de cel de rădăcină de lemn dulce. Coaja de mandarină este folosită și ca ingredient în prepararea ciorbelor, a preparatelor din fasole, orez, din alte cereale dar și la dulciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.