Cele mai bune cărți de remedii pe bază de plante medicinale

0
400

Plantele sunt uimitoare, oamenii care le folosesc în diferite remedii spun că ar face plimbări în natură în fiecare zi pentru a le observa și admira, cât de frumos se dezvoltă și infloresc. Unii oameni sunt pasionați de studiul plantelor medicinale și au sesizat că există foarte multe cărți bune pentru începători care descriu lucruri interesante despre medicina populară pe bază de plante. Dacă sunteți curioși să aflați care sunt cele mai bune cărți de remedii pe bază de plante, aruncați o privire asupra selecției din acest articol.

Navigare rapidă în articol:

 1. Studiul plantelor medicinale
 2. Cele mai bune cărți de remedii pe bază de plante medicinale

1. Studiul plantelor medicinale

Această activitate este mult mai accesibilă decât ați putea crede, mai ales în ziua de azi când există atât de multe cărți despre plante medicinale.

Cărțile despre remediile naturii sunt concepute pentru a vă oferi informații despre plantele medicinale folosite în mod tradițional, în tratamentul celor mai frecvente afecțiuni și boli.

Cărțile de acest gen sunt minunate și pot fi oferite în dar oricărei persoane, indiferent că este vorba despre rude, prieteni, vecini, colegi.

2. Cele mai bune cărți de remedii pe bază de plante medicinale

Cartea „Encyclopedia of Herbal Medicine

Cartea este scrisă de Andrew Chevallier, a apărut în 2016 și prezintă tradiții pe bază de plante din Europa, Africa, India, Orientul Mijlociu, China, Japonia, Asia de Sud-Est, America de Sud și de Nord, Australia și Noua Zeelandă. În carte sunt prezentate imagini cu peste 100 de plante și sunt descrise proprietățile terapeutice a peste 450 de ierburi sau plante medicinale foarte apreciate.

Vezi aici un video cu această carte:

Cartea „Alchemy of Herbs: Transform Everyday Ingredients into Foods and Remedies That Heal

Autoarea Rosalee de la Forêt prezintă în această carte rețete simple și delicioase în care folosește plante aromatice și plante medicinale, ierburi și mirodenii, susținând proprietățile acestora prin studii și cercetări științifice. Ea scrie despre:

 • Ceai de scorțișoară care calmează durerea de gât
 • Humus cu usturoi care sprijină imunitatea
 • Piper Cayenne pentru calmarea durerilor musculare
 • Ceai de ghimbir cu lămâie pentru simptomele de răceală și gripă
 • Preparate care conțin cardamom pentru sănătatea inimii și altele.

În carte veți afla proprietățile fiecărei plante și modul cum poate fi utilizată pentru propriile nevoi, în ameliorarea unor afecțiuni și boli. Cartea este o adevărată comoară de cunoștințe despre vindecarea prin ieburi, plante și condimente, despre modul cum să utilizați farmacia naturii pentru a vă hrăni și vindeca întreaga familie.

Cartea „Adaptogens in Medical Herbalism: Elite Herbs and Natural Compounds for Mastering Stress, Aging, and Chronic Disease

Autorul Donald R. Yance scrie în această carte lucruri fascinante despre plantele medicinale, cum ajută ele în prevenirea bolilor degenerative, cum îmbunătățesc energia și combat stresul.

Cartea „Herbal Materia Medica„, de Michael Moore

Această carte prezintă proporțiile și dozele adecvate pentru tincturi, realizate din principalele plante medicinale. Pe acest site puteți citi gratuit această carte.

Cartea „Making Plant Medicine„, de Richo Cech

În această carte sunt prezentate medicamente sigure pe bază de plante, rețete de tincturi, ceaiuri, uleiuri, siropuri și cataplasme realizate din plante medicinale. Este vorba de fapt despre povestea unei familii care trăiește în munții de pe coasta Oregonului și care se ocupă și cu vindecarea cu ierburi și plante medicinale.

Cartea include informații despre plante precum sunt:

 • Arnică, brusture, păpădie, păducel, gențiană
 • Echinaceea, urzică, salvie, sunătoare, stevie
 • Ma-huang, Goldenseal (sau curcuma sălbatică)
 • Elecampane (numită și „iarbă-mare” sau „Poțiunea Sfântului Pavel”)
 • Aloe Vera, hamei, Brahmi, Ashitaba.
Citește și:  Urzica-parfumata (Agastache foeniculum) sau urzica-de-anason

Cartea „Herbs for Common Ailments: How to Make and Use Herbal Remedies for Home Health Care

Cartea este scrisă de Rosemary Gladstar și vă prezintă modul cum să utilizați 56 de plante medicinale, care pot fi folosite în diferite preparate, ca remedii sigure în numeroase afecțiuni. Rosemary Gladstar a scris în carte zeci de rețete care sunt ușor de realizat și care pot vindeca rănile, arsurile, durerile de cap, insomnia, congestia, tulburările de somn, depresia, anxietatea, etc.

Cartea „Herbal Recipes for Vibrant Health: 175 Teas, Tonics, Oils, Salves, Tinctures, and Other Natural Remedies for the Entire Family

Este scrisă de Rosemary Gladstar, care promovează astfel numeroase remedii simple și naturale pe bază de plante medicinale. Cartea include 175 de terapii și remedii sigure, eficiente, dovedite, ușor de realizat din plante medicinale, care sunt bune în ameliorarea simptomelor multor boli și afecțiuni. Unele dintre ele sunt bune și pentru copii.

Iată câteva dintre acestea:

 • Remedii pentru depresie din plante
 • Ulei de sunătoare
 • Tincturi amare digestive
 • Tunctura cu efect antispasmodic a lui Jethro Kloss (care este autorul cărții „Hrană pentru sănătate – cele mai utile sfaturi din bestsellerul Înapoi în Paradis„)
 • Cidru pentru creșterea părului
 • Infuzie pentru spălarea pe ochi din plante medicinale
 • Amestec de ceai din valeriană
 • Ceai bogat în calciu
 • Baie pentru picioare pe bază de plante
 • Pernă de somn cu plante
 • Ceai care combate cefaleea
 • Lichior din plante pentru longevitate
 • Sirop de ghimbir și echinaceea
 • Sirop de fertilitate și potență
 • Dulceață din plante și altele.

Prin această carte autoarea vă sugerează să iubiți plantele medicinale vindecătoare.

Cartea „The Herbal Medicine Maker’s Handbook„, de James Green

În carte puteți citi foarte multe lucruri despre realizarea unor remedii (tinctură, balsam, ulei, oțet, infuzie, decoct) pe bază de plante medicinale. De asemenea, veți afla când se recoltează plantele, în ce perioade din an se culeg frunzele, florile sau rădăcinile.

Cartea prezintă aspecte interesante despre vindecarea pe bază de plante, modul cum să vă preparați propriile medicamente (tincturi, uleiuri medicinale); deci este o carte pe care este bine să o achiziționați și să o aveți în biblioteca dvs.

Vezi aici un video cu această carte:

Alte 3 cărți foarte interesente despre plante

Acestea ar fi bine să facă parte din biblioteca dvs.:

 • Cartea „The Encyclopedia of Bach Flower Therapy„, de Mechthild Scheffer prezintă informații despre remedii din flori de Bach, care ne ajută în vindecare, imagini și alte aspecte deosebite despre energia plantelor.
 • Cartea „The Secret Teachings of Plants: The Intelligence of the Heart in the Direct Perception of Nature„, de Stephen Harrod Buhner, vă prezintă tehnici folosite de aborigeni și popoarele occidentale, dar și tehnici speciale de la Goethe, Henry David Thoreau și Masanobu Fukuoka.
 • Cartea „Braiding Sweetgrass, Indigenous Wisdom, Scientific Knowledge and the Teachings of Plants„, de Robin Wall Kimmere vă introduce într-o călătorie mitică și științifică în lumea plantelor. Autorul, în calitate de botanist și membru al națiunii Citizen Potawatomi, că sugerează să îmbrățișați și dvs. ideea lui, că plantele și animalele sunt învățătorii noștri cei mai buni.

Vezi aici un video despre aceste cărți:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.