Congestia fetei – Cauze si simptome

0
2540
Congestia fetei - Cauze si simptome

Unele persoane, in urma efortului, ca un raspuns fiziologic, au o inclinatie naturala spre imbujorare, de asemenea fata lor se congestioneaza foarte usor in timpul stresului emotional sau in realizarea exercitiului fizic. Cand se face un exercitiu fizic poate sa apara si durerea de cap, o posibila migrena.

Aceasta inrosire emotionala nu este o problema de sanatate, iar congestia fetei la efort este si ea normala. Persoanele care sunt deranjate de faptul ca se inrosesc foarte usor pot consulta un specialist in medicina chineza, care il poate ajuta in corectarea unui dezechilibru energetic intre jumatatea de sus si cea de jos a corpului.

Congestia fetei este asociata de unii specialisti ai metodelor alternative cu o alterare a fiziologiei, semn al unor probleme de sanatate. Astfel, unii pacienti doresc sa consulte un homeopat sau acupunctor pentru o evaluare medicala.

Diabetul este o boala care creeaza congestia fetei, pielea este calda si uscata, apare senzatia de foame excesiva si sete, respiratia poate deveni accelerata, urinarile sunt frecvente,  persoana are uneori greturi, varsaturi si devine confuza.

In general, ca urmare a consumului excesiv de alcool, apare congestia fetei, insotita de oboseala, durere de cap si greata. Vasele sanguine dilatate si fata congestionata determina corpul sa piarda caldura mai repede decat in mod normal, astfel pe vreme rece se risca hipotermia. Deci, consumul de alcool nu este o cale buna pentru a te incalzi. Trebuie evitat sa se bea mai mult de unul sau doua pahare pe zi.

Citește și:  Cum putem ameliora durerea de ceafă și alte afecțiuni prin terapia rece-cald?

Indigestia poate crea congestia fetei, greata, ragaieli, gaze, bolboroseli in stomac, gust amar si acid in gura datorita unor regurgitatii pana la nivelul gatului sau a gurii. In acest caz este indicat un antiacid sau un remediu pentru indigestie, care poate fi luat de la farmacie fara reteta. Terapiile alternative, vegetale, ayurvedice, homeopate ofera si alte metode viabile de tratament.

Rozaceea este o afectiune ce se manifesta prin nas si obraji anormal de congestionati, care se pot agrava prin aparitia unor cosuri cu puroi. Simptomele se agraveaza daca se consuma alimente condimentate, alcool sau bauturi fierbinti. Aceasta afectiune apare mai ales la femeile peste 30 de ani. Daca se lasa netratata, rozaceea poate duce la complicatii mari, poate provoca hiperplazia glandelor sebacee, caz in care nasul devine bulbos. Tratamentul consta in antibiotice, trebuie schimbata dieta, se iau doze mari de vitamina B (in special B12).

Insolatia, care apare in urma expunerii prelungite la soare, da oboseala, greata, ameteli, durere de cap, transpiratie intensa, urmate de congestia fetei, puls rapid, pielea este uscata si fierbinte. Se aplica comprese umede sau se face un dus rece. Un specialist homeopat poate recomanda deseori Belladonna ca un tratament ce completeaza ingrijirile medicale conventionale de urgenta.

La femeile gravide, este frecventa imbujorarea trandafirie a fetei si obrajilor.

Congestia fetei apare deseori si in starile febrile mari (peste 40ºC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.