Consumul moderat de vin reduce riscul de boli de inimă și de boli vasculare?

1
112
Consumul moderat de vin reduce riscul de boli de inimă și de boli vasculare

Numeroase studii au demonstrat impactul alcoolului asupra sănătății, specialiștii au sugerat relația dintre consumul moderat de alcool și bolile vasculare și de inimă. Foarte importantă este cantitatea de alcool și frecvența consumului acestei băuturi cu privire la starea de sănătate.

Vinul în cantitate mică are acțiune de protecție împotriva bolilor coronariene, de aceea este recomandat să facă parte din alimentație. Dacă despre vin s-a spus că este importantă doza pentru ca rezultatele să fie pozitive sau negative, în comparație cu acesta, berea a fost asociată cu riscul de boli vasculare. Vinul poate reduce riscul de accident vascular cerebral dacă este în cantitate mică, în ceea ce privește efectele berii acestea nu sunt atât de pozitive.

Specialiștii în domeniul medical au descoperit legătura între băuturile alcoolice și riscul de boli coronariene. Cele cu efect puternic negativ sunt băuturile alcoolice, berea, în general băuturile spirtoase. Un efect de prevenire a acestor boli este creat de vinul alb și vinul roșu. Mare atenție la ce fel de băuturi se aleg pentru consum deoarece efectele lor sunt diferite cu privire la riscul de boli cardiace coronariene.

Citește și:  Cum sa evitam fracturile si entorsele in timpul iernii?

Persoanele care consumă cantități mici de vin alb sau roșu au un risc mai mic de a suferi de boli coronariene decât cele care nu consumă deloc astfel de băuturi. Rezultatele studiilor au arătat că 1-2 pahare de vin pe zi (un pahar poate avea cel mult 130-150 ml) este o măsură de prevenție a accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic. În plus, specialiștii spun că efectele benefice ale vinului sunt mai pronunțate la femei decât la bărbați. Ei au ajuns la concluzia că prin consumul mic de alcool se scade riscul de cancer de sân.

Excesul de alcool poate fi un factor de risc al bolilor coronariene, deci este contraindicat. Dacă se consumă o cantitate mică de vin între mese se pot preveni lezunile ateromatoase, iar prin alegerea vinului roșu se poate îmbunătăți sănătatea celulelor (care alcătuiesc pereții vaselor sangvine) și se poate normaliza circulația sangvină. De asemenea, prin consumul moderat de vin roșu se crește nivelul de oxid nitric din celulele vaselor sangvine, se scade riscul de formare a cheagurilor de sânge și se stimulează circulația sângelui.

1 COMENTARIU

  1. Asadar mesajul ar fi sa bem un pahar de vin seara pentru a urmari efectele benefice ale acestuia.
    Insa daca facem asta consumand un vin clasic din comert. Cat bine aduce acel pahar de vin vs. cat rau aduce acelasi pahar dpdv al compozitiei vinului la 10-15 ron sticla?

    Nu neg beneficiile vinului, insa comentez un articol incomplet care omite responsabilitatea sublinierii calitatii vinului consumat….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.