Cum îți măsori tensiunea arterială?

0
121
Cum îți măsori tensiunea arterială

Măsurarea tensiunii arteriale este important de realizat de fiecare om dar mai ales de persoanele care suferă de afecțiuni arteriale.

Pentru măsurarea tensiunii arteriale se folosește tensiometrul și deci este necesară achiziționarea unui asemenea aparat de la un magazin de profil medical, cu produse medicale. Se vor determina valorile tensiunilor sistolică și diastolică în mmHg, valoarea tensiunii arteriale trebuie să fie între 80 mmHg și 120 mmHg.

Cum îți măsori tensiunea arterială?

Se aplică manșeta tensiometrului pe braț chiar în dreptul pachetului vascular humeral, deasupra cotului. Stetoscopul se poziționează cu cele două olive în urechi și se așează manometrul astfel încât să poată fi observat acul acestuia cu ușurință. Se umflă manșeta cu ajutorul pompiței din cauciuc și astfel se suprimă fluxul arterial sub aceasta.

În momentul în care pulsul a dispărut înseamnă că fluxul arterial a fost oprit. Prin rotirea dispozitivului de decomprimare a manșetei se va auzi prima bătaie a arterei humerale care este presiunea sistolică. Aceasta se obține la plica cotului și se citește valoarea ei indicată prin acul manometrului. Ultima bătaie va fi presiunea diastolică și valoarea ei se citește de asemenea pe ecranul manometrului.

Citește și:  Boli pulmonare cronice in timpul iernii

Nivelul de colesterol din sânge și tensiunea arterială variază de la un om la altul, de aceea este recomandată verificarea regulată a acestora, prin consultația medicală. Aceste măsurători sunt foarte importante pentru evaluarea stării de sănătate a unei persoane.

Tensiunea arterială poate fi măsurată de orice adult acasă și este chiar recomandat să se facă acest lucru, pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Presiunea sistolică indică contracțiile inimii ce pompează sângele afară, iar presiunea diastolică reprezintă umplerea inimii cu sânge între două bătăi.

În video de mai jos poți vedea modul de măsurare a tensiunii arteriale exemplificat de specialist:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.