Odihna este cel mai bun remediu pentru durerile de spate? Află ce trebuie să faci când te doare spatele

0
129
Odihna este cel mai bun remediu pentru durerile de spate? Află ce trebuie să faci când te doare spatele

Durerea de spate este un dezavantaj al oamenilor foarte înalți, aceștia au mereu astfel de dureri când trebuie să meargă drepți. Durerea se simte în spate dar creează impresia că se distribuie și spre picioare, până la tălpi. Durerea de spate apare când ai o poziție incorectă, când practici un sport în mod excesiv, când suferi anumite traume sau accidente pe care nu le-ai putut evita, când sunt afectate una sau mai mai multe componente ale spatelui.

Din structura acestuia fac parte ligamente, mușchi, oase, nervi, discuri, tendoane, toate sunt poziționate într-un spațiu mic, destul de comprimat. Durerile de spate apar odată cu trecerea anilor, cu îmbătrânirea organismului. Prin acest proces de îmbătrânire scade tonifierea mușchilor, elasticitatea tendoanelor, tăria oaselor, fluiditatea și flexibilitatea discurilor intervertebrale.

Alți factori care contribuie la apariția durerilor de spate sunt: obezitatea, stresul, fumatul, postura incorectă, sarcina, condiția fizică proastă, dormitul într-o poziție incomodă, boli degenerative ale oaselor, vertebrelor, discurilor intervertebrale, artrita.

În cazuri de dureri de spate moderate, dacă te odihnești o perioadă de timp, stai în repaus, culcat în pat, ajungi să te simți mai bine. Aceasta este concluzia la care au ajuns mulți oameni, în realitate ei doar se odihnesc, și acest lucru e bun, pentru că organismul are nevoie de repaus.

Ce se întămplă însă cu spatele dacă iei o pauză și nu mai ești activ? Studiile specialiștilor în domeniul medical au demonstrat că odihna la pat poate să ducă la complicații secundare ale durerii de spate, sau ale stării persoanei repective. Nu contribuie la ameliorarea durerii, din contra, o poate agrava, iar în plus se instalează și depresia, iar tonusul muscular scade.

Citește și:  Cum prevenim bolile de iarna la copii?

Dacă apare durerea de spate trebuie să rămâi activ și să iei medicamente antiinflamatoare. Exercițiile ușoare contribuie la ameliorarea durerii de spate. Activitatea trebuie să fie moderată, iar medicamentele să cuprindă analgezice și antiinflamatoare. Pentru relaxarea mușchilor și creșterea fluxului sanguin sunt recomandate băile calde. La accelerarea procesului vindecării ajută exercițiile ușoare deoarece contribuie la menținerea tonusului muscular.

Pentru prevenirea durerilor de spate trebuie să fii atent la greutatea corpului, să nu ajungi la obezitate, deoarece grăsimea din zona abdominală va exercita o presiune asupra spatelui și va duce la apariția durerilor de spate. Printr-un program de exerciții fizice îți poți reduce stresul, tensiunile din corp, îți îmbunătățești postura, echilibrul și flexibilitatea.

Renunță la fumat deoarece acesta îngreunează fluxul de sânge în țesuturile spinale. Mențineți o postură corectă a corpului, greutatea trebuie să fie distribuită corect pe ambele picioare atunci când mergi sau stai pe loc, iar umerii să fie trași înapoi. Foarte importantă este și postura pe scaun, spatele drept, șoldurile și genunchii să fie la 90 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.