Cum îți poți menține bronzul mai mult timp

0
283
Cum îți poți menține bronzul mai mult timp

Este foarte frumos să ai pielea bronzată, un ten frumos auriu, dar din păcate această culoare nu se va menține pentru totdeauna. Totuși, există câteva trucuri simple pentru a-ți păstra culoarea aurie a pielii bronzate o perioadă îndelungată de timp, în sezonul rece. Acestea sunt ușor de aplicat și la îndemâna oricui.

În primul rând pielea trebuie să fie îngrijită adecvat, iar pentru aceasta, hidratarea ocupă un loc important în tratamentele cosmetice. Pentru a normaliza procesul de reînnoire a pielii și menține bronzul, pielea are nevoie de umiditate. După cum se știe soarele usucă pielea, ceea ce duce la exfolierea ușoară a stratului de suprafață și pierderea culorii aurii.

Pentru a evita această problemă care duce la îndepărtarea bronzului trebuie să se folosească o cremă hidratantă în fiecare zi. Aceasta va avea efect bun asupra pielii, îi va îmbunătăți aspectul, îi va menține culoarea ciocolatie mai ales dacă va fi un produs hidratant de calitate superioară, care să conțină vitamina E, unt de shea și agenți autobronzanți.

Foarte important este să se evite dușul foarte cald dar și baia îndelungată. Apa foarte caldă, băile și sesiunile de saună pot înmuia și exfolia pielea, iar rezultatul va fi de pierdere a bronzului. Pentru a evita aceasta se recomandă dușurile scurte cu apă călduță.

Bronzul poate fi menținut mai mult timp și cu ajutorul gomajului, însă acesta trebuie să fie foarte delicat și realizat doar o singură dată pe săptămână. Gomajul ajută la exfolirea fină a tegumentului, la îndepărtarea celulelor moarte și îngrijirea pielii. Să nu credeți că frecarea pielii prin gomaj poate duce la eliminarea bronzului, dimpotrivă, dacă acest procedeu se face delicat ajută la netezirea pielii prin eliminarea celulelor moarte, la menținerea culorii aurii a bronzului și chiar la intensificarea ei. Nuanța de culoare frumoasă a pielii dobândită în urma băilor de soare va deveni mai luminoasă și strălucitoare.

Citește și:  Dieta de vară pentru detoxifierea organismului

Persoanele care folosesc epilarea cu ceară, trebuie să renunțe la această metodă de îndepărtarea a firelor de păr deoarece, odată cu ele, este eliminat și un strat superficial de piele și astfel se pierde din culoarea aurie a bronzului. Cele mai indicate sunt aparatele electrice de epilat care smulg firele de păr.

Dieta bogată în beta-caroten este o soluție pentru menținerea bronzului. Alimentația trebuie să fie bogată în legume și fructe de culoare galbenă, portocalie și verde: morcovi, caise, spanac, broccoli, roșii, pepene galben, salată verde. Există și suplimente de beta-caroten, dar acestea trebuie luate la recomandarea unui medic, deoarece uneori pot provoca un exces nedorit ce nu apare în cazul unei alimentații sănătoase cu legume și fructe colorate.

Pentru cei care doresc să încerce acasă o mască cosmetică pentru piele care este eficientă în menținerea bronzului au nevoie de următoarele ingrediente: un ou, 2 linguri de iaurt natural, o lingură de ulei de migdale, câteva picături de ulei de morcov. Se pun toate aceste ingrediente într-un bol și se amestecă bine.

Apoi compoziția omogenă se aplică pe piele în strat subțire și se masează pielea pentru ca ingredientele să fie bine absorbite în straturile acesteia. Tratamentul se face de două ori pe zi, iar efectul va fi excelent, se va observa foarte bine după 2 zile. Pielea va fi catifelată, netedă, cu aspect auriu strălucitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.