Cum putem combate simptomele îmbătrânirii organismului? Atitudinea mentală poate îmbunătăți starea fizică de sănătate?

0
99
Cum putem combate simptomele îmbătrânirii organismului Atitudinea mentală poate îmbunătăți starea fizică de sănătate

Dacă este posibil sau nu să combatem simptomele îmbătrânirii organismului ne răspunde Dr. Psiholog Ellen Langer de la Universitatea Harvard. Această femeie cercetător a realizat un studiu pe un grup de bărbați (care aveau vârsta peste 70 de ani) în scopul de a verifica modul cum ar reacționa ei dacă ar fi puși să-și amintească sau să retrăiască anumite experiențe din tinețe, într-un cuvânt le-a fost verificat ,,ceasul biologic” sau modul de reacție a acestora în cazul în care vor avea convingerea că s-au întors în timp.

Potrivit studiului acei bărbați au stat într-un hotel din New England și au avut anumite condiții care i-au ajutat să-și amintească stilul de viață din tinerețea lor. Nu au avut acces la computere, telefoane mobile și alte lucruri ce țin de evenimente curente. Acest experiment a dat rezultate, iar schimbările au fost impresionante în urma faptului că oamenii au fost încurajați să trăiască ca pe vremea când erau la vărsta tinereții.

Se spune că mintea are un rol important asupra organismului, că suntem produsul modului nostru de gândire și chiar așa este deoarece rezultatele studiului au fost uimitoare. După numai 7 zile (deși experimentul a durat câteva luni), bărbații care au participat la experiment și-au schimbat modul de gândire, au prezentat schimbări fizice și mentale deosebite.

Citește și:  Bebelușii absorb aproximativ 50% din fier prin alăptare în timp ce doar 12% este absorbit din lapte praf

Treptat, cu ajutorul acestui experiment s-a reușit o ameliorare a simptomelor îmbătrânirii organismului, s-a îmbunătățit postura corpului, flexibilitatea încheieturilor, s-au ameliorat durerile de artrită și anumite probleme de văz și auz. În plus, membrii acestui grup care au participat la experiment au avut un moral mai bun, au devenit mai optimiști și mai plini de viață.

Înainte de experiment bărbații au fost fotografiați, la fel și după finalizarea experimentului, iar prin compararea fotografiilor s-a observat că membrii acestui grup arătau mai tineri.

În urma acestui studiu Dr. Ellen Langer a scris o carte care poate fi un mod de a convinge oamenii să nu cadă victime propriilor idei negative, sau a stereotipurilor despre sănătate și despre îmbătrânirea organismului.

Video – Dr. Ellen Langer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.