Cum ne afectează sănătatea toxinele produse de autovehicule?

0
213
Cum ne afectează sănătatea toxinele produse de autovehicule

Cu siguranță știi că mașinile poluează, că emit gaze nocive și particule în atmosferă! Dar cât de mult îți afectează sănătatea toxinele produse de autovehicule s-ar putea chiar să te îngrijoreze. Emisiile produse de rafinării duc la apariția ploii acide și deci la crearea solurilor acide în care se cultivă plantele. Deci să nu te miri că legumele și fructele nu mai sunt de înaltă calitate.

Producătorii de mașini sunt aprovizionați de fabricile de oțel care poluează cu compuși de mangan, fenol, benzen, particule de metale fine, dioxid de carbon, gaze cu efect de seră. Rafinăriile de petrol sunt cele care produc țiteiul din care se obține benzina și motorina. Alți compuși otrăvitori sunt toluenul, benzenul, xilenul.

Fumul de țigară este de asemenea toxic, iar persoanele afectate sunt cele care fumează dar și fumătorii pasivi care din păcate suferă din cauza acestor toxine prea mult și poate fără să-și dea seama de repercursiunile asupra sănătății. Fumatul și alte toxine care poluează aerului sunt cauze ale cancerului pulmonar și ale emfizemului (care este o boală degenerativă de plămâni). Multe persoane cu boli de plămâni sunt fumători și trăiesc în zone afectate de poluarea atmosferică.

Poluarea aerului afectează starea de sănătate deoarece aerul nu mai este curat și efectele nocive sunt atât asupra oamenilor cât și asupra animalelor și plantelor. Poluarea este cauzată de tot felul de vehicule, de autoturisme, autobuze, care circulă pe drumurile din țara noastră. Specialiștii în domeniul sănătății consideră aerul poluat ca fiind un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului.

Citește și:  Obezitatea, un risc real pentru sănătate – Care este alimentația pentru combaterea obezității?

Dioxidul de azot este produs de motoarele cu combustie internă și vinovat de apariția bolilor respiratorii și a atacurilor de astm la mulți oameni. Gazele de eșapament contribuie mult la poluarea aerului și afectează foarte grav sănătatea, crește riscul de cancer de plămâni, alergii, afecțiuni pulmonare, crize de astm. Transportul rutier, emisiile nocive din industrie, aerul de evacuare a generatoarelor de energie sunt alte cauze ale poluării atmosferice.

Pentru a ne proteja organismul de poluarea din aer trebuie să avem o alimentație bogată în antioxidanți deoarece aceste substanțe ne ajută în lupta împotriva radicalilor liberi ce sunt formați de celulele organismului și astfel putem scădea riscul de îmbolnăvire. Pentru a preveni poluarea, nu trebuie să se folosească în cantitate mare pesticidele și îngrășămintele, să se taie pădurile, să se arunce gunoaiele oriunde în natură, să existe scurgeri de canalizare în râuri și mări, să se depoziteze greșit deșeurile chimice, să fie deversări de metale grele și compuși toxici, etc.

Foarte important este să se prevină scurgerile de petrol accidentale, să se fumeze doar în spații speciale, să se respecte regulile de curățenie urbană și așa mai departe. Toți oamenii pot face câte ceva pentru a preveni poluarea acestei planete, dacă vor să respire aer curat și să nu se îmbolnăvească. Deșeurile toxice, chimice, industriale, gunoaiele pot polua solul și pot fi cauza unor dezechilibre ce afectează sănătatea oamenilor și animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.