Cum să-ți îngrijești părul și barba pentru a avea o imagine impecabilă (P)

0
104
Produse cosmetice de ingrijire a parului de la Lookmen

Individualitatea masculină iese în evidență prin anumite detalii legate atât de personalitate și gestică, dar și de imagine. Tunsoarea, tipul de barbă, trăsături particulare sau expresii ale feței, toate oglindesc cine ești.

De multe ori, o tunsoare cool poate crea un impact de imagine mai puternic decât o ținută scumpă. De aceea, felul în care îți aranjezi tunsoarea cu ajutorul produselor de îngrijire pentru păr trebuie să reprezinte o prioritate înainte de orice eveniment, întâlnire sau chiar înainte de o simplă ieșire din casă. Ideea este simplă: găsește un hairstylist priceput care să îți facă o tunsoare ce îți avantajează forma feței și care să îți recomande produse de îngrijire pentru păr dedicate texturii firului tău.

Felul în care îți speli părul și îl aranjezi este foarte important pentru aspectul sănătos și frumos al acestuia.

Cum să îți speli corect părul

Cei mai mulți bărbați își spală părul în fiecare zi, însă puțini știu că spălatul zilnic privează părul de uleiul natural secretat de scalp. De aceea este important să alegi produse de îngrijire pentru păr potrivite tipului firului și scalpului tău. Evident, șamponarea și clătirile repetate sunt necesare atunci când folosești frecvent produse de styling care încarcă părul.

Cum să folosești produsele de styling

Și în acest caz, mai puțin înseamnă mai mult, pentru aspectul și sănătatea părului. Fie că folosești o pomadă sau o ceară de păr, cantitatea de produs de styling și îngrijire pentru păr pe care o aplici trebuie să fie cât un bob de mazăre. Încălzește produsul în palme înainte, pentru a-l distribui mai ușor prin păr, și începe aplicarea din spate, pentru a te asigura că nu ai prea mult produs în frunte. Pentru a avea un finisaj impecabil al frizurii, folosește un uscător de păr.

Citește și:  Sunt produsele cosmetice BIO mai bune? Vezi ce oferă acestea

Produse pentru ingrijirea parului de la Look Men

Așa cum părul capilar necesită îngrijire adecvată, și părul facial sau barba are nevoie de tunsoare și produse speciale.

Cum să obții o barbă cu stil

Genul lumberjack sau mustața în stilul anilor ’70 sunt la mare căutare în zona de grooming, în ultimii ani. Tendințele merg către un stil neglijent studiat, iar acest lucru implică intervenția periodică a unui stilist asupra părului facial, cu foarfeca și produse dedicate de îngrijire pentru barbă, care asigură acel look impecabil. Pentru a obține acest stil, bărbierii evită liniile bine definite, care dau un efect artificial. Practic, barba trebuie să se estompeze firesc spre pomeți și spre gât, pentru a avea un aspect natural. Și un lucru extrem de important: părul facial trebuie tuns întotdeauna uscat. Dacă îl vei tunde ud, acesta se va strânge când se usucă și poți avea o surpriză neplăcută pentru că nu vei obține forma și lungimea dorite.

Cum să folosești produsele de îngrijire pentru barbă

La fel ca și în cazul părului facial, barba și mustața trebuie tratate zilnic cu produse speciale de îngrijire pentru barbă. Spălarea frecventă este esențială pentru a evita mirosurile neplăcute dar și acumularea de praf și sebum care pot sensibiliza tenul și pot favoriza apariția acneei. Folosește un șampon special pentru barbă pentru curățare și un ulei hidratant care va menține firul suplu și fin. Atunci când alegi produsele de îngrijire pentru barbă, consultă-te cu hairstylist-ul sau bărbierul tău, pentru a te îndruma către formula ce ți se potrivește cel mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.