Cum scăpăm de părul facial în exces și care sunt cauzele apariției lui la femei?

0
685
Cum scăpăm de părul facial în exces și care sunt cauzele apariției lui la femei

Multe femei se confruntă cu această problemă – părul nedorit de pe față. Excesul de păr este un chin pentru femei, îndepărtarea lui este necesară pentru acestea, deoarece nu oferă un aspect deloc plăcut. Dacă este foarte fin, nu deranjează, deoarece este aproape invizibil, însă dacă apare în exces devine deja un defect perceput ca fiind neplăcut. Excesul de păr apare de regulă în zona bărbiei, sub nas (sau deasupra buzei superioare) și uneori pe obraji.

Principalele cauze care duc la apariția părului facial în exces sunt dereglările hormonale. Acestea fac firele de păr să fie mai groase și de culoare închisă, astfel ele se văd mai bine, iar aspectul creat este unul neplăcut. La menopauză ovarele femeilor produc androgeni, care sunt hormoni masculini si favorizează creșterea părului facial.

Alți factori ai apariției părului facial în exces sunt bolile de piele. Sarcina poate da și ea anumite dezechilibre hormonale, ceea ce conduce spre această problemă a tenului. Anumite medicamente sau contraceptivele pot duce la dezechilibre hormonale și provoca creșterea părului pe față. De asemena, stresul este și el un factor important, deoarece este vinovat de tot felul de dereglări în organism, afectează negativ starea de sănătate.

Metode pentru îndepărtarea părului facial

par facial

Dacă aveți doar câteva fire de păr, pe zone restrânse, puteți folosi o pensetă. Procedura este simplă și se poate face acasă, nu este nevoie să mergeți la un salon de cosmetică. Este bine să folosiți o oglindă care mărește, astfel veti smulge firele de păr mai ușor. De asemenea, utilizați o pensetă de calitate, care nu rupe firele de păr. Trebuie să știți că firele de păr care sunt rupte foarte aproape de piele pot duce la apariția foliculitei, vor crește sub piele.

Citește și:  Creșterea excesivă a părului la nivelul feței și suprafeței corporale la femei – Hirsutism: Ce trebuie să știm?

Penseta se dezinfectează cu spirt înainte de a fi folosită, chiar dacă este sau nu personală. Dacă aveti fire de păr mai multe, pe zone mai extinse, nu este bine de a aplica o astfel de metodă de smulgere, deoarece fiind extrase mai mulți foliculi de păr se deteriorează pielea, pot rămâne cicatrici, iar procedura devine dureroasă pe o zonă mai mare a pielii.

Nu este bine să utilizați lama de ras deoarece după aceea părul va crește mai intens, iar firele de păr vor fi mai groase și mai dure. Mai mult decât atât, în acest fel firele de păr vor crește mai repede și va trebui să le îndepărtați cu ajutorul aparatului de ras, în fiecare zi. Puteți folosi creme depilatoare dacă nu sunteți alergic la ele. Le puteți testa întâi pe antebraț, aproape de încheietura mâinii. Dacă pielea devine roșie, înseamnă ca acea cremă vă produce alergie și nu este bine să o folosiți.

O metodă tradițională este masca facială din miere, lămâie și zahăr. Aceasta este ca o ceară, se aplică prin metoda cremelor depilatoare și se prepară astfel: se amestecă o lingură de miere cu o lingură de zahăr și 3-4 picături de zeamă de lămâie; se amestecă și se ține compoziția 3 minute la cuptorul de microunde; se lasă foarte puțin să se răcească și când este destul de caldă (cât să fie suportabilă pe piele și să nu irite) se aplică în strat subțire pe față, doar în zonele unde apar firele de păr în exces. Se lasă să actioneze câteva secunde, apoi se trage masca în direcția opusă firelor, spre a le smulge cu tot cu ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.