Cum se manifesta prima saptamana de sarcina?!

1
366
Cum se manifesta prima saptamana de sarcina

Cand ovulul este fecundat de catre spermatozoid nu se stie cu exactitate, astfel incat calculul pentru durata sarcinii incepe in functie de ultima zi de menstruatie, cand incepi sa numeri si urmatoarele 280 de zile, deci cele 40 de saptamani pana la momentul nasterii. Prima saptamana de sarcina poate sa ramana in cele mai multe cazuri necunoscuta, mai ales pentru faptul ca femeile presupun in general ca le intarzie ciclul menstrual, adesea luandu-se dupa acest lucru in calcul in special cand nu este vorba despre o sarcina tocmai programata.

Toate femeile sunt constiente ca simptomele sarcinii nu sunt intocmai vizibile chiar dupa ce are loc conceptia, desi apar cateva semne precum urinarile frecvente si oboseala sau tulburarile de comportament, ori chiar combinatii dintre acestea. Din momentul in care ati aflat ca sunteti insarcinata, fie prin intermediul unui control ginecologic fie prin intermediul unui test de sarcina, care se gaseste in mai toate farmaciile, va trebui sa incepeti sa notati chiar prima zi a ultimei menstruatii.

Chiar in functie de aceasta se poate determina si momentul nasterii dar se pot calcula si cele noua luni ce urmeaza sa fie perioada de sarcina propriu zisa. Asa cum spun si specialistii, in mod normal ciclul pentru ovulatie este de 30 de zile, incepand din clipa in care un ovul de la nivelul ovarelor intra in interiorul trompelor uterine si acolo este fertilizat de un spermatozoid, dupa care ovulul coboara catre uter, fixandu-se de mucoasa uterina.

Deci se poate spune ca sunteti insarcinata din clipa in care acest ciclu se termina si astfel va fi determinata si data in care veti da nastere. Dar aceasta regula poate fi infirmata deoarece sunt femei care nu simt simptomele nasterii in primele doua saptamani si mai mult decat atat sarcina incepe abia dupa 14 zile de la fertilizare. In schimb la unele femei pot aparea modificari chiar din prima zi si incep sa aiba toate simptomele.

In prima saptamana de sarcina bebelusul nu se dezvolta deloc deci puteti spune ca nu sunteti chiar insarcinata, deoarece spermatozoidul si ovulul se unesc la nivelul trompelor uterine abia dupa o saptamana, formand astfel un zigot. Dupa ce are loc fertilizarea celula incepe incet sa se divida si astfel au loc primele transformari. In cazul in care ovarul va elibera mai multe ovule inseamna ca se vor crea mai multi zigoti. Fiecare zigot contine 36 de cromozomi, acestia apartinand intr-o masura egala ambilor parinti si astfel se vor crea si detalii care definesc sexul, culoarea pielii, caracterul, culoarea ochilor, inaltimea, culoarea parului, personalitatea si inteligenta.

Citește și:  Terapia cu hormoni și simptomele provocate de menopauză

prima saptamana de munca

Prima saptamana de sarcina nu vine cu schimbari vizibile la nivelul aspectului fizic, desi exista cateva schimbari ce se pot desfasura in organism. In cazul in care v-ati calculat sarcina de la prima zi a ciclului menstrual atunci e posibil sa nu fiti insarcinata insa abia din a doua saptamana se vor manifesta cateva simptome precum senzatia de ingreunare, gazele, constipatia, raul de dimineata si greata.

Schimbarile bruste de stare pot duce chiar la frustrari sau la deprimari si alte simptome ce mai apar sunt cele vizibile la nivelul mamelonului care se inchide la culoare si e posibil sa urinati mai frecvent iar sanii sa se mareasca. Totodata va pot aparea si ceva varice pe sani iar cele mai multe femei insarcinate pot sa se simta chiar obosite sau epuizate, avand ameteli si lesinuri cauzate de tensiunea arteriala scazuta.

Insa toate simptomele pe care le-am enumerat variaza foarte mult de la o persoana la alta si astfel e posibil ca unele sa nu simta nici o schimbare. Daca totusi aveti aceste stari puteti sa le eliminati consumand mai multe fibre si atunci cand mancati sa incercati sa mestecati mancarea putin mai lent. Prima saptamana de sarcina nu prezinta prea multe modificari si astfel aspectul corpului nu va fi diferit insa daca ati aflat ca sunteti insarcinata trebuie sa incepeti sa aveti o dieta echilibrata si sa ascutati sfaturile medicului care va va ajuta sa va imbunatati obiceiurile alimentare.

Atunci cand vezi ca simptomele sarcinii apar iar medicul ti-a confirmat intr-adevar ca vei fi mamica trebuie sa incepi sa te protejezi cat mai mult si sa ai grija la cum, ce si in ce fel mananci. Aceste aspecte sunt esentiale pentru desfasurarea unei sarcini fara prea multe batai de cap.

Tot din prima saptamana de cand ati aflat ca sunteti insarcinata trebuie sa renuntati la obiceiurile proaste precum fumatul sau consumul excesiv de cafea sau de alcool, sa incercati sa va culcati la ore cat de cat normale si sa nu exagerati cu greutatile sau cu eforturile. In cazul in care urmati vreun tratament ar fi indicat sa intrebati si doctorul cam care ar fi urmarile si la ce sa va asteptati sau daca trebuie sa renuntati sau sa schimbati tratamentul.

1 COMENTARIU

  1. DACA PE DATA DE 6MARTIE,A FOST ULTIMA ZI DE MENSTRUATIE,IAR PE 7 A AVUT LOC CONTACTUL,SE POATE RAMANE INSARCINATA?EU DEJA AM STARILE CE LE-ATI ENUMERAT DVS.MAI SUS.
    CU STIMA,ANDREEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.