Cum se poate trata rozaceea și cuperoza prin remedii naturiste? Scapa de roșeață natural, fără medicamente!

0
1583
Cum se poate trata rozaceea și cuperoza prin remedii naturiste Scapa de roșeață natural, fără medicamente!

Rozaceea este o afecțiune dermatologică și trebuie tratată corespunzător deoarece, în caz contrar, se poate agrava, evoluția sa fiind progresivă. Cuperoza sau așa numiții ,,bujori în obrăjori”, nu reprezintă un semn de frumusețe ci o afecțiune a pielii. Din păcate aspectul este inestetic și cele mai afectate persoane sunt cele care au pielea de culoare deschisă, sau mai puțin elastică, subțire, sensibilă.

Cum este și de așteptat, stresul este un factor principal al afecțiunii, iar primele semne care apar nu trebuie ignorate deoarece aceastea anunță că simptomele se vor agrava progresiv. Alți factori de risc sunt alcoolul, ciocolata, schimbările de temperatură, saunele, băile fierbinți, alimentele prea condimentate, expunerea la soare fără ca pielea să fie protejată cu cremă de protecție solară.

O cauză a rozaceei este reprezentată de boala de fond vasculară, sau anomaliile structurale ale vaselor sangvine mici în pielea feței. La persoanele sănătoase vasele capilare permit fluxului mare de sânge să treacă în momentele de efort și stres deoarece se dilată și apoi revin la calibrul inițial. La anumite persoane care prezintă o sensibilitate accentuată la stres se întâmplă ca vasele capilare mai slabe să se dilate, dar să nu mai revină la dimensiunile inițiale și astfel se produce înroșirea tenului.

În cazul rozaceei este posibil ca această afecțiune cutanată inflamatorie și înroșire a feței să fie trecătoare, însă dacă situația se agravează și dilatarea vaselor de sânge este ireversibilă se poate vorbi despre cuperoză. Dacă nu se recurge la tratament simptomele se agravează și se dezvoltă papule sau pustule cu vezicule pline de puroi și colorit alb-gălbui. Acesta este stadiul al treilea a bolii, cuperoza cronică.

Cum se poate trata rozaceea și cuperoza prin remedii naturiste? Scapa de roșeață natural, fără medicamente!

Pentru reducerea inflamațiilor pielii, medicii recomandă tratamente cu medicamente antiinflamatorii și produse antiroșeață. Există și tratamente speciale care ajută în ameliorarea aspectului de vase dilatate ca de exemplu metoda cu laser.

Se poate scăpa de bujorii în obrăjori și prin remedii naturale.

infuzia de levantica

Infuzia din levănțică este un excelent remediu contra afecțiunilor dermatologice. Florile de levănțică sunt calmante, cicatrizante, antiseptice, ajută în tratamentul rozaceei, cuperozei, alopeciei, ulcerațiilor, arsurilor și rănilor.

Citește și:  Boala Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica (SLA)

Se adaugă o lingură de flori de levănțică la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 5 minute, se strecoară și se poate folosi local. Se aplică comprese umede cu infuzie pe zonele de piele afectate de cuperoză, acnee, rozacee, ulcerații, eczeme și alte afecțiuni cutanate.

Infuzia din mușețel are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, antiiritante, cicatrizante, anestezice, emoliente, calamante, reconfortante. Se adaugă 2 lingurițe de flori de mușețel la 250 ml apă clocotită, se lasă să infuzeze 5 minute, apoi se strecoară și se poate folosi pentru tratament. Se fac tamponări sau spălături ale pielii afectate de rozacee și cuperoză. Compresele pot fi reci sau călduțe. Acest tartament este eficient și în cazuri de foliculită, furunculoză, eczeme, infecții, răni, arsuri, ulcerații, iritații ale tenului, pori dilatați pe față.

Aloe Vera este o plantă utilizată frecvent în dermatologie și în tratamente ce țin de medicina tradițională. Deoarece are proprietăți antimicrobiene, calmante, cicatrizante, vindecătoare este folosită în tratamentul arsurilor, ulcerațiilor, eczemelor, rozaceei, plăgilor. Se pot aplica frunze tocate direct pe piele sau se poate folosi sucul de Aloe Vera care formează o peliculă pe suprafața tenului și are efect hidratant și vindecător.

Alte plante care imbunătățesc aspectul pielii, grăbesc vindecarea și hrănesc tegumentul sunt: gălbenelele, urzica, rozmarinul, rădăcina de nalbă, salvia, ghimbirul, rozmarinul.

Pentru menținerea pielii sănătoase sunt indicate suplimentele de vitamine din complexul B care sunt necesare pentru funcțiile celulare. Aceste vitamine sunt eficiente mai ales în cazuri de rozacee. De asemenea, vitamina E este bună pentru piele, combate atacul nociv al radicalilor liberi, iar vitamina A este vindecătoare, ajută la formarea de noi țesuturi ale pielii.

Uleiul de primula are acid linoleic și de aceea ajută în prevenirea și tratamentul bolilor de piele. Un antioxidant puternic este seleniul care îmbunătățește elasticitatea țesuturilor. Să nu uităm de vitamina C care crește imunitatea, reduce inflamațiile și crește rezistența vaselor capilare. Uleiul din semințe de in are acizi grași polinesaturați Omega-3 care sunt benefici pentru piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.