Cum se realizează un tratament de reflexologie și ce reacții potențiale poate da pacientului?

0
178
Cum se realizează un tratament de reflexologie și ce reacții potențiale poate da pacientului

Reflexologia este o tehnică prin care poți face față problemelor de sănătate și o artă de vindecare. Un tratament de reflexologie se poate realiza corect cu ajutorul unui reflexolog sau personal prin învățarea acestei metode de tratament neconvenționale. Cu ajutorul ei se poate monitoriza propria sănătate și contribui la restabilirea acesteia.

Cum se realizează un tratament de reflexologie și ce reacții potențiale poate da pacientului?

Un tratament de reflexologie se face în cabinetul reflexologului. Persoana este invitată să stea comod, trebuie să stea întinsă și să iși dea jos încălțămintea și ciorapii. De obicei ședința de reflexologie se desfășoară într-o atmosferă plăcută creată de o muzică liniștită. Picioarele se pun pe o pernă sau un scăunel special, în funcție de fiecare specialist în reflexologie. Acesta va începe tratamentul la picioarele pacientului, pentru a-i ameliora suferința pe care o are.

De regulă va începe cu piciorul drept și apoi se va ocupa și de piciorul stâng. Inițial va face un masaj la picioare pentru stimularea circulației sângelui, care constă în acțiuni de îndoire, mângâiere, frecare, întindere. Între timp va fi atent și la pacient, îl va întreba dacă are vreo stare neplăcută sau vreo zonă mai sensibilă la picioare.

După acest masaj de relaxare va trece la verificarea reflexelor de pe suprafața picioarelor prin apăsarea pielii acestora cu degetele. Comunicarea dintre specialist și pacient trebuie să se facă corect, acesta din urmă trebuie să spună când simte un disconfort și astfel apăsarea pe un anumit punct reflex să se facă mai ușor.

Ședința de reflexologie este întotdeauna relaxantă, orice pacient se simte bine prin aplicarea acestei tehnici și nu are decât de câștigat de pe urma ei. Prin aplicarea presiunii asupra unui punct reflexogen se eliberează tensiunea acumulată într-o anumită zonă a corpului corespunzătoare acestuia. Sensibilitatea accentuată care apare prin apăsarea pe un punct reflex semnalează funcționarea imperfectă a unei părți a corpului corespunzătoare lui.

tratament de reflexologie

În timpul ședinței de reflexologie pacientul trebuie să gândească pozitiv deoarece energia pozitivă ajută la buna funcționare a acestei metode de tratament neconvenționale. Fiecare pacient va reacționa în felul lui la un astfel de tratament, este posibil chiar să nu apară nicio reacție.După mai multe ședințe de tratament organismul este purificat într-un anume fel, sunt eliminate substanțele toxice și reziduale.

Citește și:  Ce este biopsia sau examenul anatomo-patologic in cazuri de cancer?

Acest lucru va contribui la restabilirea stării de sănătate, va avea efect benefic asurpa oricărei persoane. În timpul tratamentului are loc o curățare și vindecare a organismului și din acest motiv apar diferite reacții ca de exemplu: amorțeală, somnolență, agitație, eliminarea unor secreții nazale, apariția gustului rău în gură, diaree și altele. Foarte importantă este hidratarea organismului deoarece apa contribuie și ea la eliminarea toxinelor din corp.

Tratamentul se aplică în funcție de fiecare persoană în parte, se ține cont de vârsta și starea de sănătate a pacientului, tinerii și cei care sunt de vârsta a treia pot fi mai sensibili la picioare și deci au nevoie de un masaj mai ușor asupra punctelor reflexogene. Mișcările de reflexologie sunt de obicei lente și blânde, apăsarea se sporește în funcție de starea pacientului, de cum reacționează acesta în timpul tratamentului.

Puterea de vindecare a reflexologiei este mare dacă se urmează câteva ședințe în mod corect și destul de des, această tehnică nu va agrava niciodată simptomele, din contră le va ameliora și va grăbi vindecarea. Fiecare om care învață tehnicile reflexologiei va avea avantajul de a-și oferi singur un tratament asupra picioarelor pentru a se vindeca de diferite afecțiuni.

Cu ajutorul reflexologiei se elimină blocajele de la nivelul sistemului circulator și se normalizează activitatea organismului. Prin aplicarea acestei metode se facilitează procesul de hrănire celular, se ameliorează simptomele oricărei boli și se grăbește vindecarea organismului. Reflexologia ajută la realizarea schimbării corpului fizic dar trebuie însoțită și de schimbări în dietă deoarece alimentele susțin vindecarea organismului. De asemenea, sunt indicate și exercițiile fizice pentru că ajută la menținerea corpul în formă.

Reflexologia te scapă de stresul fizic și emoțional, te ajută să ai o stare de bine a corpului și a minții, îmbunătățește funcționarea sistemelor organismului și crește imunitatea acestuia.Această tehnică este potrivită și persoanelor sănătoare, se poate aplica măcar o dată la 2 săptămâni pentru relaxare și eliminarea toxinelor din corp. În doar câteva minute de tratament pe zi se poate induce o stare de bine organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.