Cum se tratează urciorul de la marginea pleoapelor?

0
820
Cum se tratează urciorul de la marginea pleoapelor

Urciorul este o infecție bacteriană a glandelor sebacee de la baza genelor de la marginea pleoapelor. Primul semn al urciorului la ochi este apariția unui punct roșu dureros. Durerea poate fi initial surdă, se simte mai ales când se atinge zona cu degetele sau se mișcă pleoapele.

Infecția provoacă inflamarea țesutului ochiului și astfel punctul se transformă într-un coș moale, de culoare roșie, care se poate umfla în continuare, formează un vârf galben ascuțit ce are puroi, apoi se sparge și drenează. Pentru a se vindeca repede este necesar să se aplice un tratament imediat, astfel se vor preveni și eventualele complicații. Când urciorul are puroi este dureros și disconfortul creat este foarte mare.

În cazuri complicate este necesară drenarea urciorului care se realizează de către medic. În niciun caz nu se face acest lucru acasă prin stroarcerea umflăturii pentru ca să se scurgă secreția cu puroi din interior. În caz contrar infecția se poate agrava, ajunge în fluxul sangvin și astfel se pot provoca complicații ce conduc chiar la boli grave sistemice.

Un medic specialist va ști exact cum să facă drenarea și va recomanda pacientului și o medicamentație pe bază de antibiotice pentru stoparea infecției (în funcție de tipul de bacterie care a provocat-o). Tratamentul cu antibiotice este eficient în astfel de situații deoarece astfel sunt omorâte bacteriile care au provocat infecția și este stopată multiplicarea lor.

Citește și:  Cel mai bun tratament pentru ciuperca piciorului – Rostopasca te scapă de ea!

În cazuri ușoare se fac spălături cu ceaiuri din plante medicinale care ajută la vindecarea ulciorului. Foarte bun este ceaiul din frunze de zmeur sau ceaiul din flori de mușețel, Se aplică pe pleoapă comprese din tifon (umezite cu ceai sau apă caldă) timp de 10-15 minute, astfel se calmează disconfortul local, se deblochează porii închiși ai glandelor sebacee care astfel vor reuși să dreneze secreția cu puroi în scopul vindecării.

Înainte de aplicarea acestui tratament se spală bine mâinile cu apă și săpun. Un astfel de tratament cu ceai ajută la dezinfectarea zonei, la calmarea simptomelor dureroase. Se poate repeta acest procedeu din trei în trei ore, sau chiar mai des, important este să se facă deoarece ajută la oprirea dezvoltării urciorului și la realizarea vindecării.

Administrarea de vitamina A ajută în cazuri de ulcior la ochi deoarece o astfel de afecțiune se produce și datorită lipsei acestei vitamine în organism. Aplicarea de picături pentru ochi ajută în procesul de vindecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.