Care sunt cauzele aparitiei furunculului si cum se poate trata?

1
1849
Care sunt cauzele aparitiei furunculului si cum se poate trata

Furunculul este o problema care poate sa apara oricand. Ea nu tine cont de mediul de lucru sau de sexul persoanei. Se formeaza datorita unei infectii ce se instaleaza in organism la un moment dat. Zonele in care el apare sunt relativ restranse si anume: pe gat, pe fata, la subrat, pe umeri si in zona feselor. Desigur, pot sa apara unul sau mai multe intr-o zona, dar in acest moment situatia se complica (apare furunculoza).

Cauze si simptome

Stafilococul este una dintre cele mai importante cauze pentru ca acesta patrunde in organism si dezvolta furunculul. Persoanele care au diabet sau cei care consuma alcool in mod frecvent sunt cei mai predispusi la aceasta problema. Atunci cand incepe sa se dezvolte, pielea devine rosie, dura si usor denivelata intr-o zona ce nu depaseste 2 cm. Dupa cateva zile, zona devine moale si incepe sa doara din ce in ce mai tare.

Imediat dupa aceasta, va aparea un cap de culoare galbena. In acest moment exista infectie in organsim, iar acesta va incerca sa o elimine prin prezenta unui furuncul. Durerea incepe sa fie din ce in ce mai acuta, iar in urmatoarele zile umflatura se va sparge. Se va elimina toata infectia, dar durerea poate fi de nesuportat. De la debutul umflaturii si pana la spargerea ei pot sa treaca aproximativ 2 saptamani. In tot acest timp pot sa apara febra si o stare generala proasta, iar toate acestea trebuie sa va alarmeze putin.

Cum procedati?

In cazul in care durerea este de intensitate maxima si se continua pe parcursul mai multor zile, nu ezitati sa va prezentati la medic. Trebuie sa va vada un doctor si atunci cand furunculul nu se sparge, chiar daca au trecut cateva zile de cand s-a format acel cap galben. De cele mai multe ori persoanele care au aceasta problema nu dau fuga la medic, ci incearca sa se trateze singuri, acasa, pentru ca nu este o problema atat de grava incat sa ceara interventia de urgenta a unui medic. Se poate apela la tratamente „babesti” sau la unele unguente ce se afla in farmacii.

Tratamente

Primul sfat pe care trebuie sa il urmati este sa NU spargeti umflatura ce contine puroi. Lasati ca totul sa decurga de la sine si nu grabiti procesul de vindecare. Se va sparge singur intr-un final. Furunculul spart de la sine, se va spala cu apa si sapun si nu se vor face bai in cada pana ce acesta nu se va fi vindecat. Exista o multitudine de metode de tratament cunoscute din batrani care, chiar functioneaza in aceasta problema.

Citește și:  Probleme comune cu sarcina

furuncul

  1. Se spune ca frunzele de nuc fac foarte bine pielii. Se pun la fiert (timp de 25 de minute) 60 g de frunze de nuc la doi litri de apa. Dupa ce timpul de fierbere s-a scurs, se va strecura fiertura intr-un recipient care va permite sa introduceti furunculul in el. Se va sta in acea apa timp de jumatate de ora.
  2. Pe langa frunzele de nuc, si rosiile sunt benefice in tratamentul acestei afectiuni. Se taie o rosie felii, iar acestea se incalzesc. Tot ce trebuie sa faceti este sa le aplicati pe zona cu probleme (aveti mare grija sa nu va ardeti pielea).
  3. De la plafar se poate cumpara ulei de cimbru, iar acesta se va amesteca cu 250 ml de apa de la robinet. Se recomanda tamponarea furunculului cu acel amestec timp de 30 de minute de doua ori pe zi.
  4. Frunzele de lumanarica se fierb in lapte timp de cinci sau sapte minute. Ele se vor aplica pe piele si se vor lasa sa actioneze 10 minute.
  5. Varza este un remediu excelent in aceasta situatie. Aveti nevoie de cateva frunze si o bucata de tifon. Pisati frunzele si aplicat-le pe umflatura cu ajutorul tifonului.
  6. Chiar daca nu poate fi considerata o metoda directa de tratament, igiena este foarte importanta in tratarea furunculelor. Spalati lenjeriile de pat si hainele la o temperatura ridicata pentru a distruge toti stafilococii ce va pot pune sanatatea in pericol.
  7. Usturoiul poate sa va ajute sa scapati de problema. Taiati feliute un catel mai mare de usuroi, sau puteti sa il pisati. Aplicat-l sub orice forma doriti pe umflatura si daca repetati procedura ceva timp, va trece cu siguranta.
  8. Aplicat comprese calde. De fiecare data cand aveti probleme cu o infectie, se vor aplica comprese calde. Acestea favorizeaza strangerea de puroi si spargerea rapida a umflaturii.

In cazul in care aparitia furunculelor se repeta, trebuie sa intocmiti (alaturi de un doctor specialist in homeopatie) un program de detoxifiere. Prin aparitia repetata a lor, organismul incearca sa va arate ca ceva nu este in regula cu el si ca trebuie sa actionati in vreun fel. Renuntati la fumat, la bauturile dulci din comert, la cafea, la alcool, dar si la mancarea de tip fast-food. Mancati mai multe fructe si legume si hidratati-va corespunzator.

1 COMENTARIU

  1. Cunosc o metodă simplă de tratare a furunculului aflată în faza incipientă.Se îmbibă o bucăţică de vată în spirt sanitar şi se freacă zona cu furuncul până când iese sânge.
    Este destul apoi să se ungă locul cu unguent de tetraciclină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.