De ce apar pete albe pe ochi sau pete Bitot?

0
3433
De ce apar pete albe pe ochi sau pete Bitot

În anumite cazuri pe partea vizibilă a ochiului pot să apară mici pete albe, ușor bombate. Acestea se poziționează pe conjunctivă sau membrana care acoperă această parte vizibilă a ochiului de care spuneam și se numesc pete Bitot.

De ce apar pete albe pe ochi sau pete Bitot?

Cel mai adesea astfel de pete se formează din cauza unui deficit de vitamina A. Această substanță este importantă pentru sănătatea ochilor, dar nutrienții care o conțin nu trebuie administrați în exces, indicat ar fi să se facă analize medicale pentru a afla dacă există cu siguranță o carență de vitamina A și este necesar un tratament cu suplimente de acoperire a ei.

Vitamina A este necesară organismului. Deficitul de vitamina A poate da simptome ale unor boli și afecțiuni ale pielii, unghiilor, ochilor, etc. Lipsa ei duce la uscarea conjunctivei și formarea petelor Bitot, care sunt albe și spumoase, au dimensiuni mici. De asemenea uscarea corneei poate crește riscul de ulcer cornean, care dacă nu este tratat la timp provoacă orbirea. Deficitul de vitamina A poate provoca tulburări de vedere, dar și de creștere (la copii). Pielea suferă și ea din cauza lipsei acestei vitamine, se poate ajunge la hiperpigmentare.

Firele de păr devin fragile, încep să cadă, iar în plus pot să apară și așa numiții noduli de piele. O carență de vitamina A poate afecta cavitatea bucală, duce la atrofia glandelor salivare și astfel salivația va fi redusă, poate crește riscul de gingivită, mucozități orale, dar și scăderea simțului mirosului. La bărbați scade producerea de spermă din cauza deficitului de această substanță. De asemenea, apare anemia, oboseala, incapacitatea de concentare.

Citește și:  Suc de ananas, proprietăți și beneficii pentru sănătate

pete Bitot

În popor vitamina A este cunoscută cu denumirea de ,,vitamina care protejează ochii˝. În concluzie, ea are rol important pentru sănătatea ochilor și mai ales pentru menținerea funcției vizuale. Dacă apare un deficit de vitamina A va fi afectată și vederea.

Unul din cele mai eficiente suplimente nutritive pentru combaterea petelor Bitot este vitamina A și complexul de carotenoide, eventual sub formă de emulsie. Acest produs ajută la îndepărtarea petelor albe de pe conjunctiva ochilor, dacă acestea au apărut din cauza unei lipse de vitamina A.

Vitamina A este importantă și pentru creșterea imunității organismului împotriva infecțiilor, ea ajută la creșterea eficienței globulelor albe în producerea de anticorpi. De asemenea, vitamina A ajută la absorbția fierului și la formarea globulelor roșii. Acesta este motivul pentru care se poate suferi de anemie atunci când apare o lipsă de vitamina A.

Dacă aveți semne de oboseală, dureri de cap, letargie, paloare, slăbiciune generală, dificultăți de respirație, vedere încețoșată, pete Bitot pe membrana părții vizibile a ochiului, este momentul să consultați un medic deoarece, cauza acestor simptome este de multe ori deficitul de vitamina A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.