De ce apare durerea în articulația umărului?

0
567
De ce apare durerea în articulația umărului

Durerea de umăr este un simptom frecvent al oamenilor în ziua de azi. De multe ori simțim o durere surdă de umăr de la efort (de exemplu în timpul exercițiilor fizice), care se accentuează în timpul mișcării articulației din această zonă.

O astfel de durere este asociată cu problemele articulației umărului dar și cu afecțiuni ale țesuturilor moi, ale mușchilor și tendoanelor. Umărul se poate disloca dacă nu este susținut de țesuturile moi, între acestea este o conexiune importantă și complexă. Simptomul de durere de umăr este destul de intens și se poate extinde până la încheietura mâinii.

Articulația umărului este foarte complexă și orice traumă la nivelul acesteia poate produce senzație de durere, vânătaie și edem. Medicii spun că numărul de pacienți cu dureri de umăr este mare și mulți trebuie să facă terapie și exerciții de reabilitare fizică pentru a scăpa de acest simptom.

Cele mai afectate persoane sunt cele în vârstă, bătrânii care pot suferi mai frecvent fracturi și se recuperează destul de greu. Cauzele durerii de umăr sunt diverse și trebuie depistate de către medic pentru stabilirea tratamentului. Durerea de umăr poate fi de două feluri acută sau cronică și poate ține câteva zile sau câteva săptămâni.

Inflamația țesuturilor moi, a mușchilor și tendoanelor, poate provoca durere de umăr. Uneori este posibil să dormi pe o parte, într-o poziție care să afecteze umărul, și astfel dimineața la întinderea brațului să simți o amorțire și durere în umăr. Loviturile și traumele la umăr se manifestă prin durere intensă și implică un tratament mai complicat. Ridicarea greutăților solicită foarte mult umerii și poate cauza durere la nivelul articulației.

durerea în articulația umărului

Multe boli pot fi cauza acestui simptom deoarece durerea este simțită pe o zonă largă a corpului și se distribuie de-a lungul nervilor. Astfel de boli sunt cele de ficat, ale vezicii biliare, al coloanei vertebrale. Artrita, rupturile de tendoane, luxațiile sunt cauze frecvente le durerii de umăr.

Citește și:  Care sunt cauzele durerilor faciale?

La persoanele în vârstă articulații și tendoanele sunt mai puțin rezistente și la cea mai mică lovitură pot să apară rupturi ale acestora, durere intensă, inflamație, vânătaie. O altă cauză a durerii de umăr este tendinita care este o inflamație sau o uzură a tendonului, ce face legătura între os și mușchi. Alături de durere se produce și inflamația, iar astfel disconfortul este și mai mare.

Tendinita se dezvoltă datorită mișcărilor repetate, exercițiilor sportive efectuate prea mult timp sau incorect, traumatismelor de la nivelul articulației umărului. Activitățile care presupun ridicarea repetată a brațului pot afecta coafa rotatorilor și produce durere. Se poate produce febră musculară, durere la mușchiul supraspinos, dar și probleme la nivelul altor țesuturi moi ale umărului.

În astfel de cazuri, în timpul frecării mușchiului de oase și ligamente se intensifică durerea și se agravează edemul. Problemele coafei rotatorilor și cauze ale durerii de umăr sunt ruperea acesteia, a mușchilor, inflamațiile tendoanelor. Artrita și osteoartrita se manifestă prin durere de umăr, rigiditate, tumefiere, disconfort general.

Persoanele în vârstă pot suferi frecvent de astfel de boli și trebuie să urmeze un tratament pentru ameliorarea simptomelor. Pentru a nu suferi de dureri de umăr nu trebuie să se solicite intens această articulație. Persoanele care au activități ce implică mișcări repetitive ale brațului și umărului trebuie să facă pauze regulate, pentru a nu suprasolicita țesuturile moi și oasele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.