De ce este important să mergi la culcare devreme seara?

0
241
De ce este important să mergi la culcare devreme seara

Studiile cercetătorilor arată că este important să dormim înainte de miezul nopții. Mai mult decât atât, pentru ca să fim odihniți trebuie să scăpăm de epuizarea mentală nu doar de cea fizică. Pentru a ne odihni mintea trebuie să dormim încă de la ora 21-23, deci cel mai bine este să mergem la somn la ora 22.

Specialiștii spun despre armonizarea ciclurilor de somn cu cel al soarelui și deci, dacă afară e întuneric trebuie să dormim, iar dacă este lumină trebuie să fim treji. Cel mai bun somn este cel dintre orele 22 și 4 dimineața, deci nu este bine să mergi la culcare după ora 23. În plus, trebuie să dormi suficient, măcar 7 ore pe noapte pentru a fi odihnit. În caz contrar apar semne de oboseală dimineața, oricât ai lenevi în pat, chiar până la ora 9 dimineața. Somnul este foarte importat pentru organism și trebuie să se facă la ore potrivite.

În caz contar, va apărea o stare de oboseală permanentă, va scădea puterea de concentrare și va apărea tendința de a avea anumite obiceiuri dăunătoare, precum sunt: pofta de a mânca exagerat, de a dormi mai mult, de a face sex în exces. De asemenea, sunt și alte consecințe ale lipsei de somn și anume: creșterea în greutate, slăbiciune fizică și mentală, starea de letargie, depresie și pesimism, dar și crizele de nervozitate, antagonism, iritabilitate excesivă.

Citește și:  Nocebo - fratele mai putin cunoscut al efectului placebo

Specialiștii în domeniul medical consideră că respectarea orelor de somn sunt o condiție esențială pentru mentinerea sănătății fizice și mentale. Dacă se ignoră acest lucru se pot dezvolta afecțiuni nervoase, depresii, funcțiile mentale devin epuizate. Femeile în special trebuie să știe că lipsa de somn lasă urme pe chipul lor, cearcăne, aspect cenușiu sau palid, riduri, ochi umflați.

Somnul de frumusețe se face de la ora 21-22. În acest fel expresia feței va fi una plăcută, tenul va arăta proaspăt și sănătos, cearcănele vor dispărea de la ochi, iar cei din jur vor spune că ești odihnită și în formă. Alege să mergi la culcare devreme, să dormi bine și suficient pentru a-ți menține sănătatea organismului și frumusețea chipului.

Somnul odihnitor este o soluție foarte bună pentru relaxare, în concluzie dacă nu ți-ai dezvoltat un astfel de obicei, de a merge devreme la culcare, o poți face de acum încolo și vei vedea că vei fi mai odihnit, mai calm, mai plin de energie și vitalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.