De ce se drogheaza tinerii

0
384
De ce se drogheaza tinerii

Nimeni nu intelege exact de ce se drogheaza tinerii, insa alarmant este ca acei tineri au imbatranit drogandu-se. Odata pornit acest viciu, nimic si nimeni nu il mai opreste. O vorba pierduta in negura timpurilor spune: “Once a drug addict, always a drug addict” ceea ce inseamna ca cel care a fost o data dependent de droguri, va fi intotdeauna dependent de droguri.

Dependenta de droguri este tratata in zilele noastre ca o boala cronica, care chiar daca pare vindecata, in functie de situatiile prin care trece omul pe parcursul vietii nu se poate sti ce se va intampla, dependenta de droguri este o boala care asteapta, nu este o boala care dispare.

De ce se drogheaza tinerii nu poate sti nimeni cu exactitate insa o parte din motivele invocate de ei, fie ele adevarate sau nu, sunt:

Din curiozitate

Insa de la curiozitate pana la dependenta este o cale mult prea lunga. Cei mai multi spun ca au incercat prima oara din curiozitate, apoi a doua oara pentru ca le-a placut si tot asa au alunecat pe o panta extrem de departe de curiozitate. Judecand la rece si avand in primul rand mintea limpede, ne intrebam ce curiozitate morbida te poate indrepta sa incerci ceva care pe toti ii duce in pragul mortii.

Facand o analogie extrema este ca si cum am spune ca ne-am aruncat in fata trenului pentru a vedea cum este. Rezultatul este acelasi, timpul este mai lung, insa in acest caz timpul nu vindeca, ci imbolnaveste. In cazul trenului nici macar nu mai avem timp sa realizam greseala, pe cand in cazul drogurilor traim cu blestemul primelor clipe.

Motivul curiozitatea cu care raspund cei intrebati de ce se drogheaza tinerii este absurb, pentru ca nu ai cum sa devii curios cum este sa mori sau mai rau, cum este sa mori in chinuri si pe langa asta sa mai omori prin faptele tale si pe cei care te iubesc.

Din disperare

Narcomanii mai raspund la intrebarea de ce se drogheaza tinerii argumentand cu nevoia de visare, de iesire din insatisfactiile pe care le-au suportat intr-o perioada de timp. Pana si in acest argument nu putem vedea nimic concret. Viata este amara, nimic nu le merge bine si atunci se gandesc sa isi ajute soarta aducandu-i inca o bucurie: dependenta. Exista si posibilitatea ca nici unul dintre ei sa nu realizeze ca vor deveni dependenti, insa nu au fost primii care au incercat pentru a afla cum se termina.

de ce folosesc tinerii droguri

Sunt milioane de oameni care au incercat inaintea lor, care si-au spus povestea, care nu au scapat decat atunci cand fie s-au sinucis, fie au murit in cine stie ce accidente provocate tot de aburii dependentei. Atunci de ce se drogheaza tinerii disperati? Pentru ca vor sa isi faca rau, pentru ca vor sa devina victime, insa nu isi dau seama ca jocul nu este asa de usor, ca vor ajunge din victime, renegati ai societatii, poveri ce nu au decat un singur sfarsit: moartea.

Citește și:  Sarcina extrauterina

Campania atat de slab promovata, mult mai slab promovata decat campania antitutun sau anticontrabanda, ar trebui sa spuna povestea cate unui tanar in 2 minute de spatiu publicitar, cam atat mai conteaza din viata unui dependent de droguri, primele doua minute cand s-a apucat de droguri, restul e zero, restul nu mai este pentru ca restul are aceeasi poveste, restul are aceleasi victime, restul e tacere.

De ce se drogheaza tinerii de bani gata?

Aici raspunsul e mai plauzibil, din acelasi motiv pentru care cele mai groaznice orgii sexuale nu se inregistrau intr-o coliba saracacioasa din fundul satului, ci in cel mai luxos dormitor din palat – si anume pentru ca nu au probleme, nu au stiut niciodata ce este o problema si vor sa o afle. Banul lor cumpara tot, iar evolutia omenirii i-a ajutat sa cumpere si napasta. Din copiii de bani gata, vor ajunge rusinea parintilor lor, isi vor distruge viata lor, dar si a parintilor lor.

Primii care se intreaba de ce se drogheaza tinerii sunt parinti care i-au crescut si care se invinovatesc spunandu-si: “trebuia sa fiu mai atent”, “trebuia sa nu ii dau atatia bani”, “trebuia sa nu il/o scap din mana”. Insa parintii nu au nici o vina, exista oameni care sunt tentati din start de orice viciu si oameni care nu.

Un copil care organic si psihic este bine structurat va alege sa isi cumpere haine, telefoane, bijuterii, carti cu banii dati de parinti, insa un copil care cauta un viciu, il va gasi fie ca are mai multi bani in buzunar, fie ca are mai putini bani in buzunar. Banii nu sunt problema, educatia nu este problema, nu exista parinte care sa isi invete copilul sa se drogheze, exista insa copii care o fac.

Uneori structura psihica umana este slaba sau puternica din start, nesuportand nici o modelare. Sunt copii care sunt fricosi de mici, sunt copii care sunt puternici de mici, nimeni nu i-a invatat sa fie, este ceva ce este in ei si a existat de secole, singura diferenta este ca in ultimele secole au aparut tot felul de cai de autodistrugere care isi cauta victimele.

Concluzionand de ce se drogheaza tinerii vom spune simplu, pentru ca sunt oameni slabi, care cauta sa se autodistruga, se joaca cu viata lor si nu realizeaza ca odata cu distrugerea lor, contribuie temeinic si la distrugerea unei intregi familii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.