Dracila-americana (Berberis repens), planta ornamentala si terapeutica

0
352
Dracila-americana (Berberis repens), planta ornamentala si terapeutica

Dracila-americana este o planta cunoscuta si sub numele de berbera ce poate fi cultivata si in gradina in timpul anului. Face parte din familia Berberidaceae sau Berberidacee si are denumirea stiintifica de Berberis repens. Este originara din America de Nord, din Oregon. Creste mai ales in padurile de conifere din Canada si Statele Unite, in California, Arizona, Texas, etc.

Se prezinta sub forma unui arbust sau tufa inalta de pana la 30 cm, este cultivata deseori in scop ornamental in multe parcuri si gradini. Ca arbust ornamental apare si in tarile din Europa Centrala.

Are tulpina taratoare, frunzele lucioase si dintate, de culoare gri-verzui in timpul verii si verde-rosiatica toamna tarziu. Florile sunt de culoare galbena, infloresc primavara, iar fructele au forma rotunda si un colorit albastru sau negru, se coc de obicei in luna august. In lunile de iarna radacina si o parte din tulpina sa trebuie acoperite cu pamant pentru a fi protejate de temperaturile scazute.

Citește și:  Ambla (Phyllanthus emblica) sau coacazul indian

Dracila-americana

In lunile calduroase planta trebuie udata des, astfel incat solul in care a fost plantata sa nu fie niciodata foarte uscat. Primavara trebuie tratata cu substante insecticide de combatere a ciupercilor care o pot imbolnavi si schimba aspectul ei frumos, ornamental.

Din punct de vedere medicinal planta dracila-americana este folosita inca de mult timp ca remediu diuretic si laxativ. Ajuta in dezinfectarea si vindecarea ranilor, scaderea febrei. Fructele sale erau utilizate cu ani in urma la vopsirea fibrelor naturale.

Astazi dracila-americana se foloseste doar in scop ornamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.