După moarte, corpul se usucă, dând impresia că unghiile și părul cresc chiar și după moarte

0
147
După moarte, corpul se usucă, dând impresia că unghiile și părul cresc chiar și după moarte

Unghiile și părul cresc după moarte? Corpul mai poate să producă celule după moarte? Acest lucru este imposibil, deoarece la om atunci când inima și creierul mor și toate celulele corpului mor de asemenea.

Întrebările însă apar pe baza unor observații medicale făcute în urma unor disecții pe cadavre efectuate de către studenții la medicină. Aceștia au observat că unghiile și părul la cadavre ar fi fost mai lungi la o anumită perioadă de timp după moarte.

Explicația constă în procesul de deshidratare și uscare a pielii care face ca unghiile și părul să fie mai vizibile și să dea iluzia de creștere.

Ideea că unghiile și părul continuă să crească după moarte este un mit care apare în romane sau în poveștile cu vampiri. Potrivit unor studii realizate de către cercetători este imposibil ca unghiile și părul să crească după deces.

Aceștia au explicat faptul că după moarte corpul se deshidratează, pielea se strânge, se retrage, se degradează mai repede decât alte țesuturi și astfel creează iluzia de creștere a unghiilor și a părului.

Citește și:  Descopera avantajele si riscurile consumului de zaharina pentru sanatate!

Creșterea părului și a unghiilor după moarte nu se poate explica, nu se poate realiza deoarece după moartea inimii și a creierului, întregul organism al omului este mort. Totul este o iluzie creată de uscarea pielii și a țesutului moale care prin deshidratare și înăsprire se strâng și astfel unghiile și părul apar mai în evidență.

În timpul vieții părul crește câte puțin în fiecare zi, după moarte procesul de creștere al părului se oprește. Senzația că unghiile cresc după moarte se explică doar prin faptul că pielea se retrage din jurul lor, prin deshidratare, uscare, înăsprire, degradare.

La cadrave apare impresia de creștere a părului din barbă deoarece pielea se retrage și astfel firele de păr par mai vizibile și proeminente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.