Durerea ca suferință a organismului în cazul unor boli și afecțiuni

0
262
Durerea ca suferință a organismului în cazul unor boli și afecțiuni

Durerea este un simptom al multor boli, specialiștii consideră că apare chiar la majoritatea dintre acestea, că procentul de boli asociate cu durerea este în jur de 90%. Persoanele care suferă de durere acută, cronică au nevoie de medicamente puternice pentru ameliorarea ei și de obicei solicită asistență medicală. Medicii neurologi consideră durerea ca fiind un simptom al multor boli și că poate fi de diferite tipuri: durere de cap datorată tensiunii crescute, dureri vertebrale, nevralgie de trigemen, migrenă, cefalee și altele.

Durerea apare ca urmare a unor leziuni tisulare sau chiar în absența unei deteriorări la nivelul pielii, poate fi provocată de o stare psiho-emoțională, de psihoză, isterie și depresie. Dacă intensitatea ei este destul de mare devine un caz de urgență și trebuie oprită prin tratament eficient ce constă în medicamente analgezice și de alte tipuri.

Medicii spun despre durere că este un semnal al unor boli și afecțiuni și că reprezintă și un factor agresiv asupra corpului deoarece are efecte asupra sistemului nervos simpatic și din cauza ei se poate suferi de hipertensiune și tahicardie.

Tratamentul pentru ameliorarea durerii este necesar deoarece în caz contrar ea devine intensă, se agravează, se transformă în durere cronică. Acest lucru este foarte periculos deoarece durerea cronică afectează funcția cognitivă a persoanei respective. Astfel de dureri pot fi: durerile de cap, durerile de spate, durerile sindromului de colon iritabil.

Citește și:  Hepatita epidemica acuta

afectiuni ale picioarelor

Dacă durerea este tranzitorie nu apar leziuni semnificative ale țesuturilor (ex. durerea în urma injectării intramusculare sau a injectării intravenoase), dacă durerea este acută este posibil să fi avut loc deteriorarea tisulară sau o tulburare musculară de durată (ex. cauze neurologice, infecțioase, inflamatorii, traumatice, leziuni ale meningelui, sindrom muscular, leziuni ale sistemului nervos central și periferic).

Tratamentul pentru ameliorarea durerii constă într-o gamă largă de medicamente și acestea nu sunt doar analgezice. Pot fi medicamente analgezice narcotice, analgezice non-narcotice, anticonvulsivante, anestezice locale, antidepresive, antiinflamatoare nesteroidiene. Pentru tratamentul durerii în stadiul incipient se recomandă de obicei medicamentele care au efect analgezic.

Acestea au rolul de a inhiba durerea moderată, iar uneori se folosesc și medicamente antiinflamatoare și antipiretice dacă simptomul de durere este sever. Întotdeauna este bine de cerut sfatul unui medic atunci când se alege un analgezic deoarece acesta are experință și știe ce să recomande fiecărui pacient în parte, în funcție de suferința și caracteristicile individuale ale acestuia.

Un analgezic care acționează rapid la nivelul sistemului nervos și calmează rapid durerea nevralgică, durerea de cap, migrena și durerea mialgică este nefopamul. Acesta amelioreaă durerea destul de repede, în 10 minute. Bolnavii care au sindroame de durere acută de natură neurologică necesită tratamente complexe, terapie ce se aplică în spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.