Dureri la nivelul ochiului – Măsuri de prim ajutor în caz de arsuri chimice la ochi

0
539
Dureri la nivelul ochiului - Măsuri de prim ajutor în caz de arsuri chimice la ochi

Arsurile chimice la ochi trebuie tratate imediat și corect deoarece sunt destul de grave și pot afecta foarte mult vederea. În cazul în care substanțele chimice sunt foarte puternice și toxice se poate ajunge chiar la orbire.

Acțiunea agresivă a substanțelor chimice asupra țesuturilor depinde de compoziția lor, de concentrația și durata contactului, și duce la apariția a numeroase simptome greu de suportat de victimă. Ochiul este foarte sensibil și corneea poate fi deterioată ușor de arsurile chimice.

Dureri la nivelul ochiului – Măsuri de prim ajutor în caz de arsuri chimice la ochi

Victima care a suferit o arsură chimică datorită stropilor de la substanța chimică ce i-au sărit în ochi poate avea durere severă la ochi, lăcrimează intens, nu poate deschide ochiul afectat din cauza disconfortului creat, are roșeață și edem pe pleoape și zonele din jurul acesteia.

Spălarea ochiului este principala măsură de prim ajutor în astfel de cazuri și în acest sens victima trebuie ajutată să se deplaseze spre o sursă de apă potabilă pentru a se clăti pe pleoape și a dilua substanța chimică și astfel să se disperseze și să se reducă simptomele. Se poate folosi și un pahar cu apă sau un irigator. Se spală doar ochiul afectat și cu atenție pentru a nu ajunge stropii de apă și la ochiul sănătos.

Citește și:  Tu știi cât ești de predispus la fotofobie ? Află ce este fotofobia și în ce fel îți poate afecta sănătatea

Încet victima poate deschide pleoapa afectată fără a duce mâna la ochi, iar apoi se poate aplica o compresă curată sau un pansament steril pentru protejarea ochiului până ce va primi ajutor medical. Pentru a preveni alte complicații este necesar să se asigure transportul victimei la spital pentru a primi un tratament de specialitate recomandat de un medic oftalmolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.