Există un loc pentru untul de arahide într-o dietă sănătoasă? (P)

0
64

Untul de arahide este încă asociat de mulți cu mai multe asocieri negative decât pozitive. Se vorbește mult despre compoziția proastă a acestui tip de produs, care se manifestă prin numeroși conservanți, ulei de palmier, cantități uriașe de zahăr etc. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că acest tip de produs este din ce în ce mai puțin răspândit, fiind înlocuit în primul rând de unt de nuci sănătos, care se bazează foarte adesea 100% pe un anumit tip de nucă.

Aceste produse tartinabile oferă o serie de nutrienți valoroși care sunt importanți pentru sănătatea organismului uman. Prin urmare, este clar de la bun început că unturile de arahide de toate tipurile au tot dreptul de a fi incluse într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, merită să ne uităm mai atent la ceea ce reprezintă de fapt untul de arahide și alte paste tartinabile.

Ce este untul de arahide?

Untul de arahide este un produs cu o textură în mare parte cremoasă care se obține prin prăjirea diferitelor tipuri de nuci la temperaturi de peste 200 de grade Celsius. Cel mai des întâlnim produse fabricate din arahide. Acest lucru se datorează disponibilității lor, iar acest lucru se traduce și printr-un preț ușor mai mic în comparație cu alte tipuri de nuci. Cu toate acestea, cremele și pastele fabricate din caju și alune, fistic sau migdale sunt acum la fel de populare.

În funcție de nucile folosite, valoarea calorică a unui unt de arahide individual poate varia ușor și fluctuează între 500/600 kcal la 100 g. Deși prin cifrele uscate, valorile indicate par foarte mari, merită să ne amintim că 1 lingură de unt de arahide reprezintă doar aproximativ 10 g, adică aproximativ 50/60 kcal. Acest lucru face un consum moderat de unt de arahide, ceea ce vă va permite să îl includeți în orice tip de dietă, chiar și în timpul unei așa-numite reduceri.

Citește și:  Calitatile grasimilor

Cum poți fi sigur că cremele tartinabile sunt sănătoase?

Pentru aceasta, tot ce trebuie să faceți este să vă uitați la compoziția unei anumite creme tartinabile. Merită să luăm în considerare tipul de nuci, procentul lor în compoziție, precum și ce substanțe sunt enumerate. Este din ce în ce mai frecvent să găsești unt de arahide fără adaos de conservanți, ulei de palmier sau zahăr. Pe de altă parte, vor fi listate componente ale unei alimentații sănătoase, cum ar fi proteine, grăsimi nesaturate, precum și diverse vitamine sau minerale, inclusiv cele cu efecte antioxidante.

Aceasta înseamnă că untul de arahide poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și poate fi folosit, de exemplu, ca o gustare sănătoasă. Mai mult, mulți oameni îl folosesc în acest mod. Cu toate acestea, este important ca untul să aibă ingredientele potrivite, iar acest tip de produs poate fi achiziționat, printre altele, de la ALLNUTRITION (https://allnutrition.ro/Unt_de_arahide-k1027.html).

Compania oferă o varietate de produse tartinabile pe bază de diferite tipuri de fructe cu coajă lemnoasă și semințe, astfel încât persoanele care au alergii la anumite fructe cu coajă lemnoasă nu trebuie să renunțe la produsele tartinabile din dieta lor, ci să le aleagă pe cele la care nu sunt alergice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.