Fă-ți singură, manual, o rochie elegantă acasă, ce va stârni în jur priviri pline de admirație!

0
503

Cât de frumoasă și feminină este o femeie îmbrăcată în rochie! De multe ori admirăm modele ce defilează pe podium în prezentările de modă, în care acestea sunt deosebite mai ales prin rochiile pe care le poartă și astfel atrag cu siguranță numai priviri de admirație.

Când te uiți astăzi pe stradă la femeile care trec grăbite sau din contră sunt la plimbare ai impresia că practic rochiile și fustele au dispărut din garderoba feminină. Cu toate acestea, multe dintre femei deși nu poartă zilnic astfel de articole vestimentare își doresc să le achiziționeze pentru că sunt convinse că în acest mod aspectul și frumusețea lor vor fi îmbunătățite. Dacă te situezi în categoria respectivelor femei și vrei să fii mai feminină, acest lucru este cu putință cu ambiție și imaginație spre a-ți proiecta și croi propriile rochii acasă.

Nu trebuie să spui nimănui motivul pentru care nu cumperi o rochie din comerț, faptul că îți faci singură o rochie ar putea deveni o chestiune profund personală care îți va da satisfacție!

De ce anume ai nevoie pentru a-ți crea propriile rochii?

Înainte de toate, trebuie să te gândești ce stil de rochie dorești, care model, din ce material, etc. Poți începe prin a face o schiță simplă pe o foaie de hârtie. Trebuie să rogi pe cineva să te ajute cu măsurătorile pentru ca tiparul să fie făcut pe dimensiunile tale. Vei folosi un tipar de bază pe care îl vei modifica în funcție de model și măsurile luate.

Un tipar de bază pentru rochie este de mare ajutor deoarece acesta va fi transformat treptat și astfel se va perfecționa și se va obține liniile constructive ale rochiei visate.

Materialele și accesoriile le poți achiziționa din magazinele de textile care au site-uri online, unul dintre acestea fiind cel lansat în țara noastră: www.LaTextile.ro. Până pe data de 15.02.2017 acest magazin online are promoții cu reduceri de 30% la peste 500 de produse din categoria materialelor textile precum sunt: bumbac, crep satin, dantelă, catifea, brocard, fetru, căptușeală, denim, blăniță, mătase naturală, tul, furnituri, imitație piele, materiale preoțești, materiale tapițerie, jerse, materiale de ocazie, pene, velur, voal, paiete, stofe și altele.

Citește și:  Exemple de coafuri pentru femei in stilul papusii Barbie

Pentru a-ți croi propria rochie trebuie să ai câteva abilități: să fii organizată și creativă, să ai abilitatea de a desena, să fii atentă la detalii, să ai bun gust și simț estetic, să ai îndemânare în ceea ce presupune croitoria și coordonare între ceea ce vezi și ceea ce faci, să fii extrem de atentă la dimensiuni și operațiile de execuție (tăiat, cusut), să ai multă răbdare și ambiție să faci un lucru de calitate.

Fiecare femeie poate să facă croitorie independent, la ea acasă, mai ales dacă deprinde ușor principiile de transformare a unei construcții de bază a unui model deoarece astfel va putea realiza orice tipar pentru un articol vestimentar. Modificările se referă la transferul de pense pe diferite linii de contur (pentru forma spațială a rochiei sau a produsului respectiv), repartizarea adâncimii penselor, introducerea unor corsaje simetrice sau asimetrice, a plătcilor, faldurilor sau modificarea liniilor cusăturilor.

Magazinul online LaTextile.ro comercializează și articole de mercerie: aplicații din dantelă sau alte țesături, gulerașe cu mărgele și paiete, andrele drepte sau circulare, dispozitive de întoarcere, croșete ușor de manevrat realizate din bambus, fire de tricotat, ace de cusut sau ace pentru lână, fire de croșetat, galoane (lame, preoțești), broderii din tul, etc.

Pe pagina de facebook a magazinului online puteți găsi promoții și informații despre diferite țesături pentru rochii și alte articole de vestimentație, dar și accesorii pentru croitorie care pot fi comandate imediat, pot fi plătite cu card de credit și astfel pot fi livrate cu transport gratuit. Există posibilitatea de a verifica coletul înainte de plată și de a returna produsul în termen de 2 săptămâni. Pentru comenzi de peste 350 lei transportul este gratuit, iar la anumite materiale textile (achiziționate în cantitate mai mare) se face discount.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.