Fabiana (Fabiana imbricata), planta utilizata in afectiunile urinare

0
227

Fabiana sau pichi-pichi este un arbust din America Latina care face parte din familia Solanaceae sau Solanacee si are denumirea stiintifica de Fabiana imbricata.

Arbustul isi dezvolta mugurii la inceputul primaverii si poate creste inalt de 2 m. Are frunzele mici si verzi in forma de solzi, iar florile alungite, de culoare alba sau violacee. Arbustul prefera locurile insorite, in aer liber, rezista si la temperaturi scazute sub zero grade. La 2 saptamani trebuie udat cu 1-2 galeti cu apa, mai ales in lunile de vara. In timpul iernii solul din jurul tulpinii arbustului se acopera cu frunze uscate si paie pentru protejarea de ger, de temperaturile scazute.

Fabiana imbricataFabiana este o planta otravitoare, cultivata mai ales in scop ornamental. In scop terapeutic planta este utilizata doar la recomandarea medicului si in doze mici. Datorita proprietatilor sale tonice, digestive, diuretice este un bun remediu mai ales in tratamentul icterului si afectiunilor cailor urinare, in cistita, catar vezical, afectiuni ale prostatei, gonoree, probleme digestive si altele. Daca este folosita in doze mai mari poate da anumite efecte secundare si usor psihoactive.

Citește și:  Care sunt principalele metode pentru prevenirea gripei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.