Gelul de aloe vera, un tratament eficient pentru arsurile solare

0
213
Gel de aloe vera, Foto: blognutricionysalud.com

Gelul de aloe vera ajută la vindecarea arsurilor solare dar și a arsurilor de orice fel, el fiind folosit în multe spitale pentru arși. Acest ingredient este extras direct din plantă și reprezintă un produs natural. Cei care vor să beneficieze de un tratament și mai bun, pot folosi direct pulpa din planta proaspătă în loc de cremele gata preparate, care se achiziționează de la farmacie.

Gel de aloe vera, Foto: blognutricionysalud.com

Aloe vera are proprietăți vindecătoare, hrănește și ajută la regenerarea țesuturilor, la recuperarea din starea de șoc creată de leziunile de la nivelul pielii: arsuri solare, arsuri de alt fel, răni, afecțiuni tegumentare. Extractul de aloe încorporat în gel este folosit pentru tratamentul bolilor de piele, a rănilor, bolilor de ochi, paradontozelor.

Gelul de aloe vera este utilizat direct pe piele pentru a ameliora disconfortul creat de arsurile solare, pentru a calma durerile, iritațiile, pentru a hidrata pielea și reduce uscăciunea, pentru a grăbi vindecarea și a diminua riscul de cicatrici permanente. Întotdeauna gelul se aplică în strat subțire doar pe suprafața afectată de arsurile solare. Se poate folosi gel 100% natural sau creme care au în compoziția lor aloe vera. Ambele se aplică local în caz de arsuri solare, sunt pentru uz extern. Astfel de produse se țin la frigider, astfel se păstrează mai bine, iar când sunt aplicate pe piele au și efect de răcire, de atenuare a senzației de durere provocată de arsurile solare. Mai mult decât atât, gelul de aloe vera este regenerant pentru piele, are efect foarte plăcut, este calmant, emolient, cicatrizant, tonic, relaxant.

Citește și:  Cum tratezi o unghie invadată de paraziți micotici sau de o infecție fungică?

Cei care doresc să achiziționeze un produs de aloe vera din comerț trebuie să aleagă unul fără ulei mineral, coloranți, conservanți, alcool și ceară de parafină. Uleiul mineral afectează negativ pielea, înfundă porii, favorizează apariția acneei, împiedică procesul de detoxifiere a pielii și promovează îmbătrânirea acesteia. Alcoolul poate usca și irita pielea, aceasta devenind mai sensibilă la bacterii, ciuperci și viruși. Ceara de parafină este obținută din rafinarea petrolului și poate avea efect cancerigen. Din păcate, în ultimul timp acest ingredient este introdus tot mai mult în produsele cosmetice deoarece creează un efect de moale și neted. Ceara de parafină este dăunătoare pentru piele, nu hidratează pielea, accelerează îmbătrânirea acesteia. De asemenea, ceara de acest tip blochează porii glandelor sudoripare și sebacee, astfel transpirația pielii nu se realizează normal, pielea ,,nu mai poate să respire˝, germenii se dezvoltă la suprafața ei, apar iritații, se dezvoltă coșurile, ridurile și punctele negre.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.