Homeopatia este un tratament indicat în lupta pacientului cu halucinațiile

0
971

Homeopatia este un bun remediu pentru diferite maladii, pentru ameliorarea simptomelor unor afecțiuni care sunt frecvent întâlnite în secolul în care trăim. Homeopatia ajută în tratamentul stresului, depresiei, oboselii, insomniei, durerilor de spate, migrenelor, dar și a unor boli grave. De exemplu remediile homeopatice funcționează și în cazuri de psihoze, tulburări psihice, halucinații. Tulburările mentale afectează viața psihică, iar terapia homeopatică are rolul de a ameliora simptomele și de a reprima temerile și frustrările bolnavului.

Medicamente homeopatice, Foto: delo.si
Medicamente homeopatice, Foto: delo.si

Prin homeopatie se administrează anumite medicamente naturiste care ajută în procesul de vindecare. Acest lucru nu înseamnă suprimarea medicamentației recomandate de medicina convențională, de specialiștii acesteia. Homeopatia ține de medicina alternativă, iar tratamentul indicat de terapeutul homeopat vine ca o completare la cel convențional.

Principalele recomandări homeopatice pentru tratamentul halucinațiilor:

În anumite cazuri, tratamentul halucinațiilor se face cu ajutorul Stramonium care este un medicament homeopat sub formă de granule. Acestea se iau dimineața și seara, ajută în combaterea tulburărilor de comportament, în ameliorarea durerii, reducerea simptomelor neuro-senzoriale, a stărilor depresive, halucinațiilor, agitației, spasmelor esofagiene, tusei spasmodice, logoreei, ticurilor, spasmelor laringiene și coșmarurilor.

Belladonna 9 CH, Foto: chezpara.fr
Belladonna 9 CH, Foto: chezpara.fr

Pentru pacienții care suferă de delir tratamentul homeopatic se face cu Belladonna, granule ce se iau din oră în oră. Acest medicament homeopat ajută și în tratamentul bolilor infecțioase, a faringitei, otitei, traheitei, laringitei și altor infecții respiratorii. Este un bun remediu în cazuri de dureri de cap, stări febrile, sindroame inflamatorii, bufeuri. Tratamentul cu Belladonna necesită eliminarea consumului de tutun, mentă, cafea, alcool. Nu se administrează la femeile însărcinate sau care alăptează. De asemenea medicamentul Stramonium este indicat în cazuri de halucinații, delir, coșmaruri, ticuri, agitație, tuse spasmodică, spasme la nivelul esofagului și laringelui, tulburări comportamentale. Un alt preparat homeopat pentru reducerea stărilor de delir și halucinații este Hyoscyamus niger.

Baryta carbonica, Foto: homeremedycentral.com
Baryta carbonica, Foto: homeremedycentral.com

Confuzia mentală este tratată cu Baryta carbonica sub formă de granule. Acest medicament naturist este indicat în cazuri de tulburări mentale, de pierderea memoriei, demență senilă, pierderea încrederii în forțele proprii, aversiune față de străini și alte tulburări de comportament.

Plante-medicinale-Arnica1-300x225.jpg
Planta medicinală Arnica montana

Pentru tratamentul stărilor de nervi din cauza surmenajului se ia acid fosforic. Acesta se găsește în fructe și legume. Surmenajul se tratează homeopatic cu Arnica montana, Kalius phosphoricum și Rhus toxicodendron.

Citește și:  Află care sunt zonele reflexogene pentru tratamentul durerilor de gât
Valeriana officinalis, Foto: geolocation.ws
Valeriana officinalis, Foto: geolocation.ws

Valeriana officinalis este un excelent medicament naturist homeopatic care ajută în cazuri de spame, stări de dispoziție schimbătoare, iritabilitate, nervozitate, balonare abdominală din cauza nervilor, disconfort gastric, insomnie, neliniște, dureri și crampe abdominale, astm spasmodic, reumatism și stare de rău de origine nervoasă. Cu ajutorul valerianei somnul devine liniștit deoarece sunt calmate stările de nervi, de iritabilitate și agitație.

Tarentula hispanica - produs homeopatic, Foto: homeremedycentral.com
Tarentula hispana – produs homeopatic, Foto: homeremedycentral.com

La persoanele care au stări de agitație ce sunt ameliorate prin muzică, stări de nervi intensificate dacă sunt atinse sau privite, care țin capul în mișcare continuă și suferă de convulsii se poate admnistra Tarentula hispanica.

Hyoscyamus niger, Foto: nic.funet.fi
Hyoscyamus niger, Foto: nic.funet.fi

Hyoscyamus niger sau măselărița este un remediu homeopat pentru stările de halucinație și delir violent, anxietate intensă, disperare, neîncredere, toane, depresie, tendința de a se dezbrăca, teama de a fi otrăvit, sughiț persistent după masă, scaun involuntar, tuse seacă în poziția culcat, spasme musculare, mormăit și râsete fără motiv, grimase ciudate.

Ignatia amara, Foto: homeopathystudyguide.weebly.com
Ignatia amara, Foto: homeopathystudyguide.weebly.com

Ignatia amara combate stările de melancolie profundă, anxietate, nervozitate, depresie nevrotică, senzația de nod în gât, dispoziția schimbătoare și fără motiv, suferința tăcută, hipersensibilitatea la anumite mirosuri, tendința de a țipa și a contrazice, de a ofta frecvent, de a suferi de migrene, junghiuri, de a avea emoții și senzația de gol în stomac.

Lycopodium clavatum, Foto: flora.nhm-wien.ac.at
Lycopodium clavatum, Foto: flora.nhm-wien.ac.at

La bărbații care au tendința de izolare și frică de viitor se recomandă Lycopodium clavatum. Este vorba despre sporii de pedicuță care sunt eficienți în tratamentul depresiei nervoase, colitei, hemoroizilor, constipației cronice, hipertensiunii arteriale, infecției urinare, gutei, insuficienței hepatice, arteritei. Medicii homeopatici recomandă acest produs naturist celor care au simptome de furie, depresie, somnolență, balonare abdominală, nas infundat, dorința de aer, digestia lentă, dificultatea de a se trezi rapid dimineața, etc.

Somnul este indicat pentru astfel de pacienți, pentru calmarea stărilor pe care le au din cauza tulburărilor psihice. Cafeaua este contraindicată mai ales dacă la bolnav se manifestă destul de frecvent simptomele cardiovasculare psihosomatice și tulburările de comportament.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.