Iarba-de-purici (Psyllium arenarium), semintele plantei sunt folosite in homeopatie

0
292

Iarba-de-purici este o planta anuala care creste in zona Marii Mediterane, in sudul si estul Europei, de asemenea in nordul si estul Africii si Asia Mica. Are denumirea stiintifica de Psyllium arenarium si apartine de familia Plantaginaceae.

Creste inalta de pana la 50 cm, are tulpina goala in interior si cu perisori la exterior si frunzele lungi de 6-8 cm, liniare, lanceolate, plate si verzi. Florile sunt de forma ovala asemanatoare unui ou, fructele de forma unor capsule de culoare maronie cu seminte lucioase. Perioada de inflorire este in lunile iunie-septembrie. Prefera solul uscat moderat, calcaros, alcalin, nisipos si in plin soare.

De la aceasta planta se folosesc semintele inca din Antichitate pentru continutul lor de substante vegetale mucilaginoase care explica proprietatile ei usor laxative si antiinflamatoare. Astazi planta este folosita in homeopatie pentru combaterea constipatiei cronice.

Avand in vedere efectul antiinflamator al semintelor intelegem utilizarea lor in tratamentul afectiunilor faringiene si bucale, al inflamatiilor mucoase si afectiunilor dermatologice ale pielii.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Citește și:  Plante medicinale – Ciufa (Cyperus esculentus)
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.