Iarba-popii (Ammi majus), planta medicinala

0
788

Iarba-popii este o planta anuala care creste in tot felul de zone necultivate, nisipoase, dar mai ales in cele de coasta ale Marii Mediterane. Este originara din Europa si Asia si este cunoscuta si sub numele popular de ameiul-mare. Are denumirea stiintifica de Ammi majus si apartine familiei Apiaceae sau Apiacee.

Iarba-popii este o planta erbacee care creste inalta de cel mult 80 cm, are tulpina ramificata cu frunzele penat-lanceolate, cu margini dintate. Florile sunt mici si albe adunate in frumoase inflorescente umbelate, iar fructele de forma unor achene ovoidale.

Iarba-popii Din punct de vedere terapeutic aceasta planta medicinala isi are aplicatii multiple datorita frunzelor si semintelor sale cu proprietati deosebite. Infuzia din frunze de iarba-popii ajuta la vindecarea diareei si a inflamatiilor intestinale. Tinctura din semintele plantei este eficienta in cazuri de astm si angina pectorala. Planta trebuie folosita la recomandarea unui medic deoarece in doze mari poate da efecte secundare – greata si dureri de cap.

Citește și:  Aloe ferox, cea mai eficientă plantă de leac dintre toate soiurile de aloe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.