Iaurtul sau brânza de vaci ameliorează simptomele de arsuri solare

0
789
Iaurtul sau brânza de vaci ameliorează simptomele de arsuri solare

Vara, cu siguranță vrei să te bronzezi la soare. Dar ce te faci dacă ai stat prea mult la plajă, iar pielea ta este roșie, prea arsă de soare? În ajutor îți vin produsele lactate: iaurtul, smântâna și chiar brânza de vaci.

Arsurile de soare nu trebuie tratate superficial, deoarece pot produce inflamații, roșeață, pot da simptome de febră, frisoane, dureri severe și în final cu formarea de vezicule. În cazuri grave, arsurile solare pot afecta foarte tare pielea, pot produce îmbătrânirea acesteia și chiar pot duce la cancer de piele. De aceea, este bine să fie tratate cât mai repede, iar pentru a nu suferi, este indicat ca simptomele să fie cât mai eficient ameliorate.

Iaurtul este foarte bun în tratamentul arsurilor solare

Are efect benefic asupra tegumentului, dezinfectează, calmează și răcorește zona care a fost afectată de arsurile solare. Procedeul pentru calmarea simptomelor este foarte simplu: se aplică iaurt pe piele și se lasă să acționeze timp de un sfert de oră, la final se clătește pielea cu apă rece sau călduță. Iaurtul oferă un efect imediat de prospețime pielii, ameliorează senzațiile de usturime, inflamațiile, roșeața, previne formarea veziculelor.

Smântâna este un produs care ajută în tratamentul arsurilor solare

Are efect de calmare, inmuiere a tegumentului și de îndepărtare a senzației de fierbințeală de la nivelul pielii. Se aplică un strat destul de gros de smântână pe pielea afectată de radiațiile solare, se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute până se usucă și apare senzația de constricție ușoară, apoi se clătește cu apă călduță.

Citește și:  Granulomul inghinal sau donovanoza, o boala deosebit de contagioasa

iaurt pentru arsurile solare

Acest procedeu se repetă de mai multe ori pe zi, astfel pielea se va vindeca, iar roșeața va dispărea. Smântâna se folosește doar în cazuri de arsuri solare minore, în situații grave trebuie aplicate alte tratamente care sunt recomandate de un medic dermatolog.

Brânza de vaci este un produs lactat eficient în cazuri de arsuri solare superficiale

Se aplică un strat de brânză pe pielea afectată de razele puternice ale soarelui, se lasă să acționeze timp de câteva minute apoi se clătește cu apă călduță. Efectul de prospețime, răcoritor este excelent, mai ales dacă se folosește brănza de vaci care a stat la frigider. Acest tratament ameliorează iritațiile, inflamațiile și roșeața. Se poate repeta de mai multe ori pe zi, cănd brânza s-a încălzit, se poate aplica un alt strat proaspăt.

Prin folosirea acestor tratamente cu produse lactate, arsurile solare vor fi ameliorate, pielea se va regenera, se va împrospăta și hidrata. Cataplasmele de acest fel au proprietăți antiinflamatorii, calmează și liniștesc senzațiile de arsură, de fierbințeală, de durere, care pot să apară din cauza expunerii îndelungate la soare.

Când stai la plajă și te bucuri de soare se poate întâmpla să uiți că radiațiile pot fi și dăunătoare și astfel să cazi victima arsurilor solare. Pielea ta se va deteriora din cauza radiațiilor prea puternice și nu mai rămâne decât să acționezi imediat pentru calmarea simptomelor, folosind astfel de produse lactate din frigiderul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.