Implanturi spinale, o posibila solutie pentru paralizie. Prin implant cerebral o maimuta o controleaza pe alta

1
261
Implanturi spinale, o posibila solutie pentru paralizie. Prin implant cerebral o maimuta o controleaza pe alta

Conform Daily Mail (www.dailymail.co.uk), oamenii de stiinta din California lucreaza la un tratament extraordinar pentru paralizie, inspirati fiind de controlul mintii vazut in filmul SF ,,Avatar”. Ei au realizat un experiment cu ajutorul a doua primate, si au reusit printr-un implant cerebral sa o faca pe prima din ele sa o controleze pe cea de-a doua.

Cei care au vazut filmul ,,Avatar” stiu deja ca personajul principal era paraplegic si pentru a controla un corp artificial isi conecteaza creierul la un computer. Pe baza acestei idei oamenii de stiinta au dezvoltat o proteza de tip ,,creier-coloana vertebrala” prin care sa conecteze cele doua primate.

Prima primata a fost sedata de cercetatori in scopul de a imita faptul ca ar fi paralizata si pentru a nu avea control asupra propriului corp, apoi creierul ei a fost conectat la maduva spinarii celeilalte primate prin intermediul a doi electrozi. Primata a doua avea bratul conectat la un joystick care misca un cursor pe ecran.

In urma testelor prima primata a reusit sa mute bratul celeilalte primate prin intermediul gandului sau mai bine spus prin activitatea cerebrala, ea primind pentru aceasta o recompensa de tipul unui suc pe care aceasta il prefera, pentru a fi stimulata dorinta sa de a reusi sa miste cursorul in continuare.

Citește și:  Suc din fructe de păducel, un remediu excelent pentru tratamentul bolilor de inimă

Astfel prin implanturi introduse in creierul unei maimute si maduva spinarii a altei maimute s-a reusit transferul de impulsuri nervoase motorii de la un animal la altul, ele fiind in legatura, conectate intre ele.

Aceasta tehnologie promite mult in viitor, sa fie folosita pe pacientii paralizati, acestia sa isi poata folosi activitatea cerebrala in controlul membrelor. Ideea consta in folosirea propriului corp si nu a unui dispozitiv mecanic, iar beneficiile sunt mari. Se are in vedere folosirea unui microcip si implantarea lui in creier, acesta sa inregistreze intentia de miscare, dar si introducerea unui alt microcip sub locul leziunii in coloana vertebrala si astfel prin conectarea lor sa se realizeze stimularea miscarii membrului paralizat.

Descoperirea facuta de cercetatori ar putea ajuta pacientii paralizati sa isi recastige controlul asupra membrelor paralizate, aceasta este parerea cercetatorilor si ei continua sa lucreze la un astfel de tratament incredibil pentru oamenii care stau in scaune cu rotile.

1 COMENTARIU

  1. Sa-I ajute Dumnezeu, ca sunt multi tineri suferinzi de paralizie si numai ei stiu prin ce trec .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.