Kudzu (Pueraria lobata), plantă medicament ce suprimă pofta de alcool

0
643
Kudzu (Pueraria lobata), plantă medicament ce suprimă pofta de alcool

Planta Kudzu este utilizată în China de sute de ani, a fost menționată pentru prima dată în sec al V-lea î.Hr. Proprietățile medicinale ale rădăcinei plantei sunt apreciate de chinezi. Cea mai importantă utilizare a ei este pentru combaterea dorinței de a bea alcool. Faptul că rădăcina de Kudzu poate suprima pofta de alcool, o face un remediu eficient în tratamentul dependenței de alcool și în cazuri de intoxicații cu băuturi alcoolice.

Spre deosebire de alte medicamente moderne care sunt folosite în cazuri de alcoolism (pentru că au rolul de a induce o aversiune la alcool) planta Kudzu are efect și de combatere a dependenței de alcool. În cazul medicamentelor, dependența la alcool rămâne și după tratamnetul cu acestea, iar în plus pot să apară și efecte secundare de natură toxică, dezvoltarea unor boli – hepatită, ulcer, psihoză, tromboflebită.

Planta Kudzu are o altfel de acțiune, în sensul că ameliorează efectul toxic al alcoolului în organism. În concluzie scade riscul de boli ale sistemului cardiovasular, de afecțiuni ale ficatului care sunt cauzate de excesul de alcool.

Planta Kudzu are denumirea științifică Pueria lobata și face parte din familia Fabaceae. Este de origine din Asia și are forma unei plante cățărătoare, ramificațiile ei pot fi lungi de 20 m. Planta este parfumată, florile sale purpurii sau violet au un miros plăcut și alcătuiesc inflorescențe racemoase. De la planta Kudzu se recoltează în scop terapeutic rădăcina. Aceasta conține substanțe chimice și nutrienți ca de exemplu: acid-p-cumaric, daidzeină, vitamina B2, fosfor, potasiu, magneziu, fier, calciu, puerarin, genistein și quercitină.

Citește și:  10 plante medicinale cu acțiune antivirală, recomandate pentru ceaiuri

kudzu

Radăcina Kudzu poate combate dependența de alcool dar și de nicotină (și tutun). Aceasta are proprietăți antiinflamatorii, antialergice, de menținere a nivelului de calciu în organism și reducere a nivelului de colesterol din sânge. În China și Japonia, radăcina Kudzu este utilizată ca amidon alimentar.

Extractul de Kudzu poate ajuta în tratamentul anginei pectorale, gripei, febrei, răcelii, afecțiunilor gastrointestinale, scăderea tensiunii arteriale, calmarea durerilor de cap, reducerea poftei de mâncare.

Un astfel de produs natural ajută în normalizarea ciclului menstrual, în tratamentul bolilor de ficat, a inflamațiilor intestinale, amigdalitei, vărsăturilor, diabetului, hipertensiunii arteriale, astmului. Are acțiune hemostatică deci poate stopa hemoragia internă, poate ameliora durerile de cap, simptomele unor tumori maligne.

Extractul din rădăcina Kudzu are efect benefic și asupra sistemului nervos, protejează ficatul de intoxicații cu toxine și alcool, îmbunătățește circulația sângelui în extremități, combate depresia, simptomele de mahmureală, insomnia, dependența de nicotină și alcool, stările proaste ce apar la menopauză, scade riscul de manifestări cardiace, ateroscleroză, cancer uterin, cancer de sân și adenom de prostată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.